Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ședință matinală la Guvern: Vezi ce s-a întâmplat

© Photo : Guvernul Republicii Moldova / Direcţia comunicare și protocolȘedință comună a membrilor Cabinetului de miniștri cu conducătorii APL de nivelul II
Ședință comună a membrilor Cabinetului de miniștri cu conducătorii APL de nivelul II - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulți miniștri au fost chemați în această dimineață la Guvern pentru a participa la o ședință cu premierul Ion Chiu.

CHIȘINĂU, 14 dec – Sputnik. Miniștrii au fost convocați într-o ședință de urgență, chiar dacă este zi de sâmbătă.

Prospecțiuni gaze - Sputnik Moldova
Politică
Soluția lui Chicu în cazul în care gazul rusesc nu va putea ajunge în Moldova prin Ucraina

Subiectul investițiilor publice în modernizarea infrastructurii rutiere a fost abordat în această dimineață la Guvern.

La ședința convocată de Ion Chicu au participat doar patru miniștri: cel al Finanțelor, al Economiei și Infrastructurii, ministrul Educației, Culturii și Cercetării și ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Miniștrii au încercat să găsească soluții pentru majorarea investițiilor publice în infrastructură, în domeniul educației, agricultură și mediu, prevăzute de Planul de Acțiuni al Guvernului.

„Vă cer să monitorizați toate cheltuielile. V-am atenționat asupra deprinderii multor șefi publici de a schimba regulat laptopurile și telefoanele. Și evident aștept măsuri concrete pe dimensiunea eficientizării investițiilor mari. Fiecare leu cheltuit trebuie să fie argumentat”, a precizat Ion Chicu.

Pentru anul 2020 Guvernul a bugetat investiții publice masive în modernizarea infrastructurii rutiere, dar și pe dimensiunile educație și agricultură și dezvoltare regională.

Fluxul de știri
0