Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De ce arde, dar nu se topeşte: Specialiştii explică ce fel de ciocolată consumăm

© Sputnik / Анар Мовсумов / Accesați arhiva multimediaРабота кондитерской фабрики "Россия" в Самаре
Работа кондитерской фабрики Россия в Самаре - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a decis să vină cu o explicație despre ceea ce se întâmplă cu ciocolata atunci când este expusă la temperaturi înalte.

CHIȘINĂU, 14 dec – Sputnik. După ce pe internet au apărut mai multe filmulețe în care se arată că ciocolata arde, iar autorii înregistrărilor sunt siguri că asta se întâmplă din cauza calității proaste a produsului, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a venit cu o explicație. În context, ANSA a precizat că arderea produselor alimentare este un proces chimic firesc, iar intensitatea focului depinde de compoziția produsului.

Ion Rotari - Sputnik Moldova
Vei rămâne uimit: Ciocolata - tot ce trebuie să știi despre acest produs

„Ciocolata este un produs de cofetărie obținut din produse de cacao (masă de cacao triturată, cacao ulei, cacao pudră),  zaharuri cu sau fără alte ingrediente precum laptele sau derivaţii de lapte, diferite feluri de nuci etc. Grăsimile vegetale, altele decât untul de cacao pot fi utilizate la fabricarea diferitor varietăți de ciocolată”, scriu specialiștii Agenției. 

Totodată, experții susțin că arderea este provocată și de grăsimile care se conțin în ciocolată.

„La temperatura flăcării, uleiurile din compoziția ciocolatei nu reușesc să se topească, dar încep imediat să ardă”, mai explică ANSA.

Rolul de catalizator în ciocolată îl au untul de cacao și particulele solide de pudră de cacao, iar zahărul accelerează procesul de ardere.

Fluxul de știri
0