Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

O comisie a Senatului SUA a aprobat sancțiunile împotriva Turciei. Ce va face Ankara?

Abonare
Comisia pentru afaceri internaționale a Senatului SUA a aprobat proiectul de lege care presupune impunerea unor sancțiuni împotriva Turciei din cauza achiziției sistemelor rusești S-400.

Potrivit proiectului publicat pe site-ul comisiei, “achiziționarea de către Turcia a S-400 reprezintă un motiv pentru sancțiuni”, în conformitate cu legea “cu privire la contracararea inamicilor Americii prin sancțiuni” (CAATSA). Proiectul de lege, aprobat la nivel de comisie miercuri, prevede introducerea unor sancțiuni în decurs de 30 de zile de la intrarea în vigoare.

Turkish President Tayyip Erdogan makes a speech during an opening ceremony in the southeastern city of Gaziantep, Turkey, February 19, 2017. - Sputnik Moldova
Scandal mondial: SUA provoacă grav Turcia! ”Decizie iresponsabilă, lipsită de rațiune!”

De asemenea, documentul prevede limitarea vânzării armelor americane Turciei și impunerea sancțiuni împotriva unor oficialități turce care răspund de livrarea armelor în cadrul operațiunii militare declanșate de Ankara în Siria.

Ministrul Afacerilor Externe al Turciei, Mevlüt Çavuşoğlu, a declarat că, în cazul în care SUA vor introduce sancțiuni împotriva statului turc, Ankara va închide bazele militare americane Incirlik și Kürecik.

Pentru a afla ce consecințe ar putea avea acest conflict, urmăriți materialul video realizat de Sputnik.

Fluxul de știri
0