Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Reținere ca în filme în Capitală: Oamenii legii au tras din armă

Abonare
Oamenii legii au reținut un polițist pentru că ar fi luat mită de la un bărbat care a trecut la culoarea roșie a semaforului.

CHIȘINĂU, 13 dec - Sputnik. Un angajat al Poliţiei a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurori într-un dosar de corupţie. Reţinerea a avut loc pe strada Eminescu din Capitală şi s-a încheiat cu focuri de avertisment, efectuate de mascaţii CNA.

Вор - Sputnik Moldova
Societate
Operațiune de reținere în Capitală: A fost nevoie de intervenția ”Fulger”

Centrul Naţional Anticorupţie s-a sesizat în urma unui denunţ la linia naţională anticorupţie. Potrivit denunţătorului, acum câteva zile, un echipaj al Batalionului pentru reacţionare operativă Centru l-a oprit pentru că a traversat neregulamentar la culoarea roșie a semaforului şi pentru că a urcat în stare de ebrietate la volan. După verificare, poliţistul l-a escortat la domiciliu, iar ca să-l scape de pedeapsă i-ar fi cerut 1000 de euro.

CNA a pornit o urmărire penală în acest caz pentru corupere pasivă. Astăzi, poliţistul a fost reţinut în momentul primirii banilor, dar a încercat să fugă de la faţa locului, sfidând avertismentele mascaţilor. Pentru a-l reţine, ofiţerii CNA au efectuat două focuri de avertisment în sus, după care l-au imobilizat.

În prezent, poliţistul se află la sediul CNA şi este audiat de ofiţerii de urmărire penală. Acesta urmează să fie reţinut pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 10 ani de închisoare.

Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată. Amintim că, de la începutul anului, peste 30 de poliţişti au fost reţinuţi de CNA pentru acte de corupţie.

Fluxul de știri
0