Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Procuratura Anticorupție: Percheziții la domiciliul unor bancheri importanți

© Sputnik / Miroslav RotariPercheziții la INI
Percheziții la INI  - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliile unor persoane care au deținut funcții de conducere la Victoriabank și Banca Națională a Moldovei.

CHIȘINĂU, 13 dec – Sputnik. Procuratura Anticorupție a efectuat percheziții la domiciliul unor persoane care ar fi fost implicate în devalizarea sistemului bancar. Este vorba despre factori de decizie ai Victoriabank și ai Băncii Naționale a Moldovei, se arată în comunicatul emis de Procuratura Anticorupție.

Mascat CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Societate
Procuratura Anticorupție: Rețineri într-un nou dosar

În total, au fost vizate nouă adrese, de unde au fost ridicate mijloace tehnice, înscrisuri, documente relevante cauzei, precum și mijloace bănești. Opt persoane au fost recunoscute ca bănuite de escrocherie în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat, precum și de spălare de bani în interesul aceluiași grup, în proporții deosebit de mari.

Mai multe surse media afirmă că perchizițiile l-ar fi vizat și pe fostul guvernator BNM, Dorin Drăguțanu.

Dacă vor fi găsite vinovate, potrivit legii, pentru infracțiunea de escrocherie bănuiții riscă pedeapsa cu închisoare de la 8 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

În cazul spălării banilor, astfel de fapte se pedepsesc cu o amendă în mărime de la 1350 la 2350 de unități convenționale sau cu închisoare de până la 5 ani, în ambele cazuri cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani, cu amendă, aplicată persoanei juridice, de la 8000 la 11000 de unități convenționale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Fluxul de știri
0