Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Procuratura Anticorupție: Rețineri într-un nou dosar

© Sputnik / Rodion ProcaMascat CNA НАЦ
Mascat CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Abonare
Percheziții și rețineri într-un nou dosar. Este vorba despre angajaţi din Inspectoratului Naţional al Poliţiei. Două persoane au fost reţinute pentru 72 de ore.

CHIȘINĂU, 12 oct – Sputnik. Procuratura Anticorupţie a desfășurat percheziţii şi a efectuat reţineri astăzi într-un nou dosar penal pe faptul traficului de influenţă.

Арест - Sputnik Moldova
Societate
Procuror Anticorupție, reținut pentru corupere pasivă - Detalii

Dosarul penal este pornit pe faptul traficului de influenţă (art. 326 alin. (3) litera a), comis de către angajaţi din Inspectoratul Național de Investigații (INI) al Inspectoratului Naţional al Poliţiei (INP), anunță Procuratura Anticorupție.

Două persoane din cadrul INI au fost reţinute, pentru 72 de ore.

Potrivit procurorilor anticorupție, angajaţii INI ar fi pretins şi primit, în perioada octombrie-noiembrie 2018, bani în sumă de peste 40.000 de euro de la mai mulţi agenţi economici.

Polițiștii ar fi promis „să influenţeze anumite persoane din instituţii publice, astfel încât să nu efectueze controale fiscale la agenţii economici vizaţi, dar şi pentru ca să-i ajute să evite o posibilă răspundere penală”, susțin procurorii anticorupție.

„Prin urmare, 2 persoane din cadrul INI au fost reţinute, pentru 72 de ore. În cadrul percheziţiilor, au fost ridicate telefoane mobile, documente, ciorne şi mijloace băneşti, care vor fi cercetate de către procurorii anticorupţie, pentru ca să stabilească detaliile comiterii acestor ilegalităţi de către făptaşi”, anunță pe Facebook Procuratura Anticorupție.

Fluxul de știri
0