Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Expert rus, despre noile teste de rachetă ale SUA: O politică duplicitară

© Sputnik / Константин Чалабов / Accesați arhiva multimediaLansarea unei rachete balistice antiaeriene
Lansarea unei rachete balistice antiaeriene - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Pentagonul a efectuat testări de rachete, care erau anterior interzisă de INF. Politologul rus Andrei Koșkin a menționat, la radio Sputnik, că rachetele au fost dezvoltate în perioada funcționării tratatului.

BUCUREȘTI, 13 dec – Sputnik. SUA au testat o rachetă balistică cu rază medie de acțiune fără focoasă nucleară, cu bazare terestră, interzisă anterior de INF.

“Ministerul Apărării a efectuat testările rachetei balistice cu bazare terestră și o configurație non-nucleară, la baza forțelor aeriene “Vandenberg”, California. Acum evaluăm rezultatele”, a a comunicat pentru agenția RIA Novosti reprezentantul bazei aeriene “Vandenberg”.

Test - Rachetă (Imagine Simbol) - Sputnik Moldova
De temut: Racheta hipersonică rusească de croazieră „Zircon”, montată pe noua corvetă

Ulterior, șeful Pentagonului, Mark Esper, a declarat că testările s-au desfășurat cu succes.

În luna august a acestui an, Pentagonul a efectuat teste ale rachetei de croazieră non-nucleare cu bazare terestră, interzisă de tratatul INF. Racheta și-a atins ținta, parcurgând o distanță de peste 500 de kilometri.

Astfel de acțiuni demonstrează politica duplicitară a SUA, consideră politologul militar Andrei Koșkin, șef al Catedrei de politologie și sociologie a Universității Ruse de Economie Plehanov.

“Astăzi SUA își propun să dezvolte rachete cu rază medie și scurtă de acțiune, însă nu se jenează de faptul că au lucrat asupra acestor proiecte în perioada în care era în vigoare Tratatul INF. Așa arată politica duplicitară a Statelor Unite, nici măcar nu respectă acele condiții prevăzute de tratatele semnate pe arena internațională. Iată de ce astăzi ne-am putea aștepta că SUA vor amplasa rachete cu rază medie de acțiune pe continentul european, ceea ce va provoca indignarea europenilor. Rusia, la rândul său, va fi nevoită să ia măsuri adecvate pentru neutralizarea amenințării”, a menționat Andrei Koșkin la radio Sputnik.

Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare (INF) și-a încetat existența pe 2 august curent, la inițiativa SUA. La începutul acestui an, Washingtonul a anunțat că intenționează să părăsească în mod unilateral acest acord și a acuzat Rusia de nerespectarea lui. La începutul lunii iunie, președintele rus, Vladimir Putin, a semnat legea cu privire la suspendarea participării țării la Tratat. Oficialitățile ruse au declarat în mai multe rânduri că țara respectă toate prevederile INF.

Fluxul de știri
0