Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

De temut: Racheta hipersonică rusească de croazieră „Zircon”, montată pe noua corvetă

© Photo : Rossiya Segodnya / Alexey FilippovTest - Rachetă (Imagine Simbol)
Test - Rachetă (Imagine Simbol) - Sputnik Moldova
Abonare
Racheta hipersonică uşor manevrabilă cunoscută cu numele de Zircon va fi instalată pe corveta de ultimă generaţie a Marinei, care urmează să intre în serviciu luna viitoare.

CHIȘINĂU, 2 nov – Sputnik. Președintele rus, Vladimir Putin, a urcat la bordul corvettei Gremiashchi (furtunoasa) în timp ce a vizitat joi un șantier naval în cea mai vestică regiune a Rusiei, Kaliningrad, potrivit RT

Cea mai recentă navă a fost proiectată inițial pentru a transporta rachete de croazieră Kalibr 3M-54, dar căpitanul acesteia a spus că nava poate fi dotată și cu rachete hipersonice Zircon 3M22, care sunt în prezent în dezvoltare. Președintele a confirmat că „rachetele Zircon vor fi cu siguranță acolo”.

S-400 Triumf - Sputnik Moldova
Rusia
Rusia își consolidează apărarea în Crimeea cu sisteme antiaeriene S-400

Racheta Zircon este descrisă ca fiind una dintre „bijuteriile” din programul de reînarmare al Moscovei, care include mai multe tipuri de rachete hipersonice manevrabile. În februarie, Putin a declarat că rachetele Zircon pot distruge ţinte pe mare și pe uscat de la peste 1.000 de km distanță.

Anterior s-a relatat că racheta va fi testată urmând să fie lansată de pe o navă spre sfârșitul acestui an, iar în 2020 va fi lansată pentru prima dată de pe un submarin.

Lansată în urmă cu doi ani, Gremiashchi încheie testele pe mare și urmează să se alăture oficial Flotei Pacificului la sfârșitul lunii decembrie. Este concepută pentru submarine de luptă și alte nave, precum și pentru a asista în atacuri cu avioane-amfibiu.

Fluxul de știri
0