Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chișinău Arena: Vizită fulger a premierului Chicu - Când va fi dat în folosință

© Public Domain / Parlamentul Republicii Moldova / Inaugurarea șantierului „Chișinău Arena”Началось строительство многофункционального комплекса "Chișinău Arena"
Началось строительство многофункционального комплекса Chișinău Arena - Sputnik Moldova
Abonare
Chișinău Arena urmează a fi dat în folosință până la sfârșitul lunii aprilie, în anul 2020. Până atunci trebuie să fie construit și un drum de ocolire care ar duce spre complexul sportiv.

CHIȘINĂU, 7 dec — Sputnik. Premierul Ion Chicu a mers într-o vizită de inspecție la „Chișinău Arena”. Șeful Cabinetului de Miniștri a apreciat înalt evoluția rapidă și calitatea înaltă a lucrărilor de construcție a complexului.

”În mai puțin de un an, companiile implicate au reușit, pe teren gol, să dezvolte un complex sportiv care este finalizat în proporție de 98%”, a menționat Ion Chicu.

Complexul urmează a fi dat în folosință în 2020, la sfârșitul lunii aprilie. Totodată, până atunci trebuie să fie construit și un drum de ocolire care ar duce spre complexul sportiv.

Chișinău Arena  - Sputnik Moldova
Societate
Proiectarea și construcția ”Arenei Naționale” va trece în gestiunea Ministerului Economiei

Complexul este construit pe o suprafață de 10 hectare și va avea o capacitate de cinci mii de locuri. Complexul sportiv va dispune de o arenă polivalentă, sală mică pentru competiții, club de tenis, bazin olimpic, Aqua Park, o piscină deschisă pe timp de vară - care iarna se va transforma în patinoar, dar şi de o parcare modernă. Lucrările de construcţie sunt efectuate de o companie din Turcia, în baza parteneriatului public-privat.

Amintim că pe 6 noiembrie Guvernul a decis ca proiectarea și construcția „Arenei Naționale” să treacă din gestiunea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării la Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Fluxul de știri
0