Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Zinaida Greceanîi, în vizită oficială la Parlamentul Ungariei

© Photo : Parlamentul Republicii MoldovaVizita oficială a Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi în Ungaria
Vizita oficială a Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi în Ungaria - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, întreprinde o vizită oficială în Ungaria, la invitația omologului său, László Kövér.

CHIȘINĂU, 12 dec – Sputnik. Republica Moldova vrea să construiască relații bune cu toate țările din Vest și Est. Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, care se află într-o vizită oficială în Ungaria. În cadrul întrevederii președintelui Parlamentului moldovean cu omologul său ucrainean, Greceanîi a reconfirmat intenția conducerii țării de a continua reformele.   

„Toate angajamentele internaționale vor fi respectate, iar reformele vor fi continuate, dacă sunt în interesul țării și al oamenilor”, a spus Zinaida Greceanîi.

Totodată, președintele Parlamentului a subliniat că Moldova contează pe sprijinul Ungariei și avem de învățat din parcursul european al ungurilor.

ONU - Sputnik Moldova
Politică
Noul Coordonator Rezident al ONU în Moldova, primit de Dodon și Greceanîi

„Noi nu suntem politicienii care vorbesc despre integrare europeană, dar fac altceva. Președintele, Parlamentul și Guvernul vor face tot posibilul ca vocea Moldovei să fie credibilă, iar țara să fie văzută pozitiv”, a reiterat Zinaida Greceanîi.

De cealaltă parte, președintele Adunării Naționale a Ungariei, László Kövér, a specificat că Ungaria este deschisă să transmită toate experiențele acumulate în diverse domenii.

Oficialii au constatat necesitatea intensificării schimburilor comercial-economice. De asemenea, a fost agreată importanța cooperării pe dimensiunea interparlamentară și posibilitatea colaborării la nivel de comisii, grupuri de lucru.

Fluxul de știri
0