Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noul Coordonator Rezident al ONU în Moldova, primit de Dodon și Greceanîi

© REUTERS / Denis BalibouseONU
ONU - Sputnik Moldova
Abonare
Noul Coordonator Rezident al Organizației Națiunilor Unite în Republica Moldova, Simon Springett, a fost primit de șeful statului și președintele Parlamentului.

CHIȘINĂU, 28 nov – Sputnik. Noul Coordonator Rezident al Organizației Națiunilor Unite în Republica Moldova, Simon Springett, a avut astăzi la Chișinău mai multe întrevederi cu oficialitățile statului.

Simon Springett a fost primit de președintele țării, Igor Dodon. Șeful statului l-a felicitat pe acesta cu prilejul numirii în funcție. Președintele a subliniat faptul că ONU este un partener important al Republicii Moldova.

Igor Dodon la ONU - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon la ONU: Cer recunoașterea și respectarea de facto a neutralității țării mele

Dodon a apreciat înalt Agenda 2030 a ONU, care stabilește clar prioritățile și aspirațiile de dezvoltare la nivel mondial și la care Moldova s-a aliniat.

”Am exprimat gratitudine pentru asistența oferită țării noastre prin intermediul Cadrului de parteneriat pentru dezvoltarea durabilă, în domenii cheie precum: guvernarea, drepturile omului și egalitatea de gen; creșterea economică durabilă și dezvoltarea socială incluzivă și echitabilă. Am menționat că mizăm în continuare pe expertiza și asistența tehnică ONU în realizarea priorităților naționale de dezvoltare în diverse domenii”, a declarat șeful statului.

Igor Dodon i-a transmis lui Simon Springett invitația în adresa Secretarului General al ONU, Antonio Guterres, de a efectua o vizită oficială în țara noastră pe parcursul anului 2020.

Coordonator Rezident al Organizației Națiunilor Unite în Republica Moldova a avut astăzi o întrevedere și cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Șeful Legislativului de la Chișinău și-a exprimat deplina deschidere pentru cooperare în vederea realizării eficiente a agendei comune, inclusiv în ceea ce privește suportul pentru coordonarea eficientă a asistenței externe pentru Moldova.

”De-a lungul anilor, ONU reprezintă un partener important al Republicii Moldova și al cetățenilor țării. Este un motiv de recunoștință și temei pentru avansarea continuă a colaborării noastre”, a specificat Zinaida Greceanîi.

Simon Springett și-a exprimat disponibilitatea de a contribui la realizarea așteptărilor de dezvoltare a Republicii Moldova.

Coordonatorul Rezident ONU într-o țară este reprezentantul oficial al Secretarului General și urmărește să unească activitatea agențiilor ONU rezidente și nerezidente, fondurilor și programelor ONU.

Fluxul de știri
0