Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tinerii care i-au agresat pe doi studenți în centrul Capitalei, pe banca acuzaților

© Sputnik / Miroslav RotariScuarul Catedralei
Scuarul Catedralei - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Procuratura municipiului Chișinău a terminat urmărirea penale și a trimis pe banca acuzaților pe cei șase tineri care au agresat doi studenți ai unui colegiu din Capitală, în luna octombrie, în scuarul Catedralei Mitropolitane.

CHIȘINĂU, 12 dec - Sputnik. Infracțiunea a fost comisă aproape de miezul nopții, în data de 24 octombrie 2019.

Chișinău  - Sputnik Moldova
Societate
Bătaia din scuarul Catedralei: Trei angajați din cadrul IGP au fost suspendați din funcție

Tinerii traversau scuarul, după ce au sărbătorit ziua de naștere a unuia din ei, unde au consumat alcool. În preajmă se aflau cele două victime, care  au ieșit seara la o plimbare cu bicicletele, iar în acele momente se odihneau, înainte să plece spre casă.

„Motivul” faptei comise a fost observația pe care le-ar fi făcut-o victimele, atunci când cineva din cei șase a fluierat. Aceștia s-au apropiat de victime, i-au numit cu cuvinte necenzurate, iar atunci când cei doi au decis să evite escaladarea situației și să plece acasă, au fost agresați fizic, iar unul din ei s-a ales cu comoție cerebrală.

Ulterior, procurorii au studiat probele colectate de oamenii legii și au trimis în judecată dosarul de învinuire a acestora pentru infracțiunea de huliganism: fapte intenţionate care au încălcat grosolan ordinea publică, însoţite de aplicarea violenţei, care s-au deosebit prin cinism și obrăznicie deosebită.

Potrivit legii, huliganismul comis de două sau mai multe persoanei se pedepsește cu amendă, pentru fiecare persoană, în mărime de la 37.500 de lei la 67.500 de lei sau cu închisoare de până la 5 ani. Inculpații au vârsta cuprinsă între 16 și 32 de ani, toți în afară de doi sunt angajați la muncă, iar unul din ei a fost anterior condamnat pentru furt.

Fluxul de știri
0