Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Important: Ce documente a semnat Ion Chicu la ședința șefilor Guvernelor țărilor GUAM

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPrim-ministrul Ion Chicu s-a întâlnit cu omologul său de la Kiev Oleksiy Honcharuk
Prim-ministrul Ion Chicu s-a întâlnit cu omologul său de la Kiev Oleksiy Honcharuk - Sputnik Moldova
Abonare
Delegația Guvernului Republicii Moldova, în frunte cu prim-ministrul Ion Chicu, a participat la ședința plenară a șefilor Guvernelor statelor membre GUAM.

CHIȘINĂU, 12 dec - Sputnik. În cadrul evenimentului de la Kiev, care a reunit șefii Guvernelor țărilor statelor membre GUAM, a fost semnată o declarație comună, prin care cei patru premieri și-au asumat angajamentul de a consolida relațiile comerciale și de a întreprinde măsuri menite să simplifice circulația oamenilor și a mărfurilor pe teritoriul GUAM.

Premierul Ion Chicu a susținut un discurs în cadrul ședinței.

”Salut abordarea pragmatică lansată de domnul prim-ministru Honcharuk. Cred că e nevoie de mai multe obiective concret formulate. Suntem gata să lucrăm și să comunicăm intens. Obiectivul creării unei zone de comerț liber este unul spre care merită să ne mișcăm și credem că toate statele vor avea de câștigat”.

Tot în cadrul ședinței de astăzi au fost semnate două protocoale: unul cu privire la funcționarea și recunoașterea reciprocă a operatorilor economici autorizați, iar altul cu privire la autorizarea tehnologiilor blockchain în procesul de verificare a certificatelor de origine a mărfurilor care traversează frontierele statelor GUAM.

Газопровод - Sputnik Moldova
Moldova are o nouă sursă de gaze: Anunțul autorităților

Mai devreme, în cadrul vizitei efectuate la Kiev, Ion Chicu s-a întâlnit cu președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski.

Tot astăzi, premierul țării noastre a avut o întrevedere în patru ochi cu omologul său de la Kiev, Oleksiy Honcharuk. 

Pe agenda discuțiilor au figurat mai multe subiecte importante, inclusiv furnizarea gazelor naturale și tranzitarea acestora începând cu 1 ianuarie 2020, care depinde de înțelegerile între Ucraina și Rusia.

Ion Chicu este însoțit la Kiev de vicepremierul pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi și alți oficiali.

Fluxul de știri
0