Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Am putea plăti mai puțin pentru gaze: Iată ce spune șeful ”Moldovagaz”

© Sputnik / Miroslav RotariМолдовагаз
Молдовагаз - Sputnik Moldova
Abonare
Prețul de achiziție a gazelor naturale de către Republica Moldova ar putea scădea anul viitor, în condițiile în care cotațiile internaționale pentru gaze se vor reduce.

CHIȘINĂU, 12 dec – Sputnik. Președintele Consiliului de Administrație ”Moldovagaz”, Vadim Ceban, a declarat pentru portalul eurasia.expert că tariful de achiziție a gazelor naturale de la Gazprom ar putea scădea de la 235 până la 173 de dolari pentru o mie de metri cubi, anul viitor.

”Ținând cont de faptul că prețul de achiziție al gazelor este stabilit trimestrial în data 1 ianuarie, 1 aprilie, 1 iulie și 1 octombrie, în funcție de cotațiile motorinei 0,1 și păcurii cu conținut de seră de 1% pentru nouă luni, există premise ca tariful pentru Moldova să scadă de la 235 până la 173 de dolari. Așteptăm calculele finale ale Gazprom”, a mai declarat Ceban.

Republica Moldova are o nouă sursă de alimentare cu gaze naturale

Молдовагаз - Sputnik Moldova
Societate
Important: Anunț de ultimă oră al “Moldovagaz”
Republica Moldova este gata de la 01 ianuarie 2020 sa primească gaze în regim revers prin coridorul Transbalcanic. „Moldovagaz”, „Moldovatransgaz” și 

„Tiraspoltransgaz” au finalizat lucrările de reconstrucție a conductei magistrale Șebelinca-Dnepropetrovsk-Krivoi Rog-Ismail pentru recepționare a gazelor naturale în regim revers prin Stația de măsurare gaze Căușeni, se arată într-un comunicat al companiei Moldovagaz. Astfel, Republica Moldova, are în premieră o sursă alternativă de aprovizionare cu gaze naturale a tuturor consumatorilor Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0