Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important: Anunț de ultimă oră al “Moldovagaz”

© Sputnik / Miroslav RotariМолдовагаз
Молдовагаз - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova nu va rămâne fără gaze naturale. Asigurarea vine din partea responsabililor SA “Moldovagaz” care au declarat că țara noastră va fi asigurată cu gaze naturale printr-un flux revers prin culoarul transbalcanic.

CHIȘINĂU, 9 dec – Sputnik. Șeful Direcției livrare gaze din cadrul companiei „Moldovagaz”, Valentin Tonu, a declarat în cadrul ședinței operative că, la etapa actuală, furnizorul de gaze pregătește aprovizionarea țării cu gaze în flux revers prin culoarul transbalcanic, din Bulgaria și România. Asta în cazul în care Rusia și Ucraina nu vor depăși divergențele privind tranzitul de gaze naturale.

Газопровод Украина - Румыния - Sputnik Moldova
Senator rus: Moldova nu va rămâne fără gaze naturale în niciun caz

Recent, președintele Consiliul de administrație SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban, a inspectat Stația de Măsurare Gaze Căușeni, unde au loc lucrări de reconstrucție necesare pentru asigurarea cu gaze naturale în regim revers a tuturor consumatorilor țării. Lucrările de reconstrucție urmează să fie finalizate până în data de 15 decembrie 2019, iar asta va permite procurarea gazelor naturale la hotarul cu Romania, prin Stația de Măsurare Gaze Isaccea și Ucraina, prin Stația de Măsurare Gaze Orlovka.

SA „Moldovagaz” anunță că întreprinde toate măsurile pentru finalizarea coordonării și semnării suplimentului de prelungire a contractului de furnizare a gazelor naturale cu „Gazprom”, dar și pentru semnarea acordurilor de interconectare cu operatorul sistemului de gaze al Ucrainei.

Fluxul de știri
0