Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Reacția Ministerului Economiei la protestul transportatorilor: Ce au decis

© Sputnik / Miroslav RotariProtest transportatori
Protest transportatori - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii au avut o ședință cu transportatorii care astăzi au protestat în PMAN.  

CHIȘINĂU, 11 dec - Sputnik. Reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii au avut o ședință cu transportatorii. În debutul ședinței, ministrul Anatolie Usatîi a reiterat deschiderea spre un dialog deschis cu toate asociațiile patronale din domeniul transporturilor rutiere de persoane, în vederea identificării unor soluții durabile de eliminare a constrângerilor normative și birocratice pentru dezvoltarea eficientă a ramurii.

„Suntem conștienți de faptul că problema tarifară din domeniu este una ce a fost neglijată pe parcursul mai multor ani. Totodată, considerăm că abordarea acesteia de o manieră ultimativă fără a lua în calcul calitatea și siguranța serviciilor pentru călători nu este o abordare corectă”, a menționat ministrul Anatol Usatîi.

Ministerul a inițiat consultări transparente, pe platforma Consiliului Consultativ al Ministerului Economiei și Infrastructurii, în vederea identificării problemelor ce contribuie la stagnarea domeniului, dar și a soluțiilor pentru depășirea acestora, asigurând un echilibru între interesele operatorilor de transport și călătorilor ce beneficiază de serviciile acestora.

Protest transportator - Sputnik Moldova
Societate
Transportul public interurban, paralizat în toată țara: Grevă generală - Video

Amintim că astăzi sute de oameni au întârziat la muncă, iar copii au fost absenți de la prima oră. Asta pentru că 1500 de curse interurbane au fost suspendate. Transportatorii sunt nemulțumiți că autoritățile nu examinează solicitarea lor privind majorarea tarifului de la 48 de bani la 72 de bani pentru un kilometru, ceea ce le-ar permite să cumpere microbuze noi şi să mărească salariile șoferilor.

În cazul în care tarifele pentru transportul interurban va fi majorat, oamenii vor fi nevoiți să achite 74 de lei pentru o cursă de 100 de kilometri și nu 48 cum era până acum. Transportatorii au anunțat anterior că în cazul în care autoritățile nu vor lua o decizie în favoarea lor, vor organiza proteste mai ample, iar transportul public ar putea fi paralizat și câteva zile consecutiv. 

Fluxul de știri
0