Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Transportul public interurban, paralizat în toată țara: Grevă generală - Video

© Sputnik / Miroslav RotariProtest transportator
Protest transportator - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Aproximativ 1500 de curse interurbane au fost suspendate astăzi. Oamenii nu au cu ce să ajungă la muncă.

CHIȘINĂU, 11 dec - Sputnik. Sute de oameni au întârziat astăzi la muncă, iar copii au fost absenți de la prima oră. Asta pentru că 1500 de curse interurbane au fost suspendate. Transportatorii sunt nemulțumiți că autoritățile nu examinează solicitarea lor privind majorarea tarifului de la 48 de bani la 72 de bani pentru un kilometru, ceea ce le-ar permite să cumpere microbuze noi şi să mărească salariile șoferilor.

”Am suspendat în jur de 1500 de curse interurbane. 300 de șoferi vor veni în Piața Marii Adunări Naționale pentru a protesta. Vom bloca partea carosabilă din PMAN. Protestul va dura până la ora 13:00. Transportul interurban nu va circula astăzi toată ziua”, a precizat pentru Sputnik Moldova președintele Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto (APOTA), Oleg Alexa. 

În cazul în care tarifele pentru transportul interurban va fi majorat, oamenii vor fi nevoiți să achite 74 de lei pentru o cursă de 100 de kilometri și nu 48 cum era până acum. Transportatorii au anunțat anterior că în cazul în care autoritățile nu vor lua o decizie în favoarea lor, vor organiza proteste mai ample, iar transportul public ar putea fi paralizat și câteva zile consecutiv. 

 Urmărește-ne pe rețelele de socializare:|Facebook |Twitter |VK|Odnoklassniki |Instagram

Fluxul de știri
0