Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Miniștrii se întrunesc în ședință: Ce subiecte vor discuta

© Sputnik / Miroslav RotariПравительство РМ
Правительство РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Cabinetul de miniștri se întrunește astăzi în ședință. Pe ordinea de zi sunt incluse 24 de subiecte.

CHIȘINĂU, 11 dec – Sputnik. Miniștrii se întrunesc astăzi în ședință ordinară, în cadrul căreia urmează să aprobe mai multe proiecte ce se referă la chestiuni sociale.

După ședința de lucru a președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și cu prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, premierul a declarat pentru presă că cel mai important subiect pe care îl va promova Guvernul în această săptămână va fi Convenția de la Istanbul cu privire la drepturile omului. Totodată, urmează să fie desemnat un consilier al prim-ministrului pentru drepturile omului.

Flags of Turkey, right, and the European Union are seen in front of a mosque in Istanbul, Turkey - Sputnik Moldova
Politică
Convenția de la Istanbul, pe agenda Guvernului

Alt subiect de pe ordinea de zi a Executivului ține de alocarea mijloacelor financiare pentru restituirea valorii bunurilor prin achitarea de compensaţii persoanelor supuse represiunilor politice. Din listă fac parte Consiliul raional Briceni, Consiliul raional Dondușeni, Consiliul raional Edineț, Consiliul raional Rîșcani.

Totodată, urmează să fie supus aprobării proiectul de lege privind statutul municipiului Bălți. Tot în ședința de astăzi, Guvernul se va pronunța asupra modificărilor la Legea cu privire la alocațiile sociale de stat pentru unele categorii de cetățeni.

Premierul Ion Chicu, despre legea antipropagandă: Presa trebuie să fie liberă>>>

Legea prevede;

  • majorarea cu 30% a cuantumului alocațiilor sociale pentru persoanele vârstnice, constituind 50% din cuantumul pensiei minime pentru limită de vârstă, stabilit anual de către Guvern;
  • majorarea cu 40% a cuantumului alocațiilor sociale pentru persoanele cu dizabilități severe, accentuate și medii, constituind 80% din cuantumul pensiei minime pentru persoanele cu dizabilități severe, accentuate şi medii, stabilit anual de către Guvern.

Chișinău Arena: Vizită fulger a premierului Chicu - Când va fi dat în folosință>>>

Pe ordinea de zi sunt incluse 24 de subiecte.

Fluxul de știri
0