Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Convenția de la Istanbul, pe agenda Guvernului

© AP Photo / Osman OrsalFlags of Turkey, right, and the European Union are seen in front of a mosque in Istanbul, Turkey
Flags of Turkey, right, and the European Union are seen in front of a mosque in Istanbul, Turkey - Sputnik Moldova
Abonare
Tradiționala ședință de lucru a președintelui Republicii Moldova, cu președintele Parlamentului și cu prim-ministrul Republicii Moldova s-a încheiat. Despre ce au discutat oficialii.

CHIȘINĂU, 9 dec – Sputnik. Agenda de lucru a Guvernului pentru săptămâna aceasta a fost discutată la ședința de lucru a președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și cu prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu.

Началось строительство многофункционального комплекса Chișinău Arena - Sputnik Moldova
Societate
Chișinău Arena: Vizită fulger a premierului Chicu - Când va fi dat în folosință

Potrivit premierului Ion Chicu, care a făcut declarații de presă după ședință, cel mai important subiect pe care îl va promova Guvernul în această săptămână va fi Convenția de la Istanbul privind drepturile omului și va fi desemnat un consilier al prim-ministrului pentru drepturile omului.

Mâine, premierul va avea o ședință cu președinții de raioane, la care sunt invitați și primarii de Chișinău și de Bălți, pentru a discuta și a identifica mecanismul de cooperare între autoritățile publice centrale și cele locale.

Premierul Chicu: Căutăm căi alternative pentru aprovizionarea Moldovei cu gaze naturale>>>

Totodată, premierul a anunțat că va participa la summitul prim-miniștrilor statelor GUAM, care va avea loc joi, la Kiev. Tot în această săptămână se vor pune la punct toate detaliile privind vizita de lucru a premierului la Strasbourg, programată pentru 16 decembrie. În cadrul vizitei, Ion Chicu va aborda subiectul reformei justiției și asigurarea respectării drepturilor omului cu secretarul general al Consiliului Europei.

Fluxul de știri
0