Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul se asigură ca după 1 ianuarie 2020 Moldova nu va îngheța

© Sputnik / Pavel Palamarchuk / Accesați arhiva multimediaКомпрессорная установка Креховского месторождения природного газа
Компрессорная установка Креховского месторождения природного газа - Sputnik Moldova
Abonare
Se pare că Guvernul a găsit o soluție pentru aprovizionarea cu gaze naturale în cazul în care gazele rusești nu vor putea tranzita Ucraina. Iată propunerea Executivului.

CHIȘINĂU, 11 dec – Sputnik. Un aranjament financiar, în valoare de 50 de milioane de dolari, va fi semnat astăzi de premierul Ion Chicu și directorul general BERD pentru Europa de Est și Caucaz, Matteo Patrone.

Газопровод Украина - Румыния - Sputnik Moldova
Senator rus: Moldova nu va rămâne fără gaze naturale în niciun caz

Într-un comunicat de presă, Executivul anunță că banii sunt destinați pentru procurarea unei rezerve de gaze naturale, în scopul aprovizionării cu gaze naturale a Republicii Moldova, în caz de necesitate.

De menționat că subiectul aprovizionării țării cu gaze naturale este unul intens discutat. Pe de o parte, unii politicieni acuza actuala guvernare că țara ar putea rămâne în frig. De cealaltă parte, premierul Chicu îndeamnă la calm.

Premierul Ion Chicu: Tranzitul gazelor rusești prin Ucraina, ca și decis>>>

Evenimentul de semnare a aranjamentului financiar va fi succedat de o conferință de presă comună a oficialilor.

Fluxul de știri
0