Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Fosta guvernare din Moldova, acuzată de procurori de uzurparea puterii în stat

© Sputnik / Miroslav RotariNoul sediu al Procuraturii Generale
Noul sediu al Procuraturii Generale - Sputnik Moldova
Abonare
Procuratura Generală a pornit urmărirea penală pe faptul uzurpării puterii în stat de către fosta guvernare a Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 5 aug – Sputnik. Prin ordonanța procurorului general interimar, Dumitru Robu, astăzi, a fost dispusă inițierea unei cauze penale pe faptul uzurpării puterii în stat, în perioada 7 – 14 iunie 2019, de către fosta guvernare a Republicii Moldova.

”Astfel, fiind constatate erori de fapt şi de drept la emiterea ordonanţei de refuz în pornirea urmăririi penale, emisă de fostul procuror general interimar, Igor Popa, din 23 iulie 2019, astăzi, aceasta a fost anulată”, anunță Procuratura Generală într-un comunicat de presă transmis pe adresa Sputnik – Moldova.

Drapelul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Politică
A fost sau nu uzurpată puterea în stat: Procuratura Generală versus Andrei Năstase

Exercitarea urmăririi penale pe acest caz va fi efectuată de un grup de urmărire penală, formată din procurori, ofiţeri de urmărire penală şi ofiţeri de investigaţie din diferite subdiviziuni ale organelor de drept.

Procuratura va informa despre evoluţia investigaţiilor pe acest caz.

Potrivit Codului Penal al Republicii Moldova, acţiunile săvârşite în scopul uzurpării sau menţinerii forţate a puterii de stat cu încălcarea prevederilor Constituţiei Republicii Moldova se pedepsesc cu închisoare de la 10 la 15 ani.

Fluxul de știri
0