Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum este căutat Plahotniuc de autorități: Detalii oferite de CNA

© Sputnik / Miroslav RotariVlad Plahotniuc
Vlad Plahotniuc - Sputnik Moldova
Abonare
Centrul Național Anticorupție a făcut mai multe precizări cu privire la acțiunile întreprinse pentru găsirea fostului politician Vlad Plahotniuc.

CHIȘINĂU, 11 dec - Sputnik. Centrul Național Anticorupție a publicat informații noi despre acțiunile desfășurate în cauza penală ce îl vizează pe Vlad Plahotniuc. 

Astfel, oamenii legii precizează că, pentru a afla locul în care se găsește Vlad Plahotniuc, subdiviziunea specializată a CNA a pornit ”un dosar de căutare”. În data de 10 octombrie 2019, în baza ordonanţei procurorului din cadrul Procuraturii Anticorupţie, Plahotniuc a fost anunţat în căutare locală.

În data de 15 octombrie 2019, Procuratura Anticorupţie a expediat la adresa CNA mandatul judecătoresc prin care a fost aplicată măsura preventivă sub formă de arest preventiv pe numele învinuitului. Respectiv, în data de 17 octombrie 2019, cererea de anunțare în căutare internaţională cu scop de arestare şi extrădare a fost expediată prin e-mail la adresa Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, aceleaşi acte au fost transmise şi prin poștă.

În data de 17 octombrie 2019, ordonanţa de căutare interstatală a fost expediată şi Serviciului Tehnologii Infromaţionale al MAI în vederea anunţării în căutare interstatală a învinuitului.

Vlad Plahotniuc  - Sputnik Moldova
Politică
Dodon: SUA ar fi gata să-l extrădeze pe Vlad Plahotniuc

Ulterior, în data de 18 octombrie 2019, Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională (CCPI) a informat reprezentanții Centrului Național Anticorupție că solicitarea de anunțare în căutare pe canalele Interpol în vederea arestării şi extrădării învinuitului a fost transmisă la adresa Secretariatului General al OIPC Interpol.

În data de 31 octombrie 2019, CNA a adresat un demers Direcţiei Generale Anticorupție din cadrul MAI din România cu privire la aflarea învinuitului în orașul Iaşi, în perioada 25-28 octombrie 2019. În data de 5 noiembrie, în răspunsul adresat CNA, MAI a informat că demersul a fost redirecţionat către Inspectoratul General al Poliției Române.

În data de 4 decembrie 2019, pentru a fi indentificat locului aflării învinuitului, au fost expediate demersuri şi la Ambasadele Regatului Unit şi a Statelor Unite ale Americii din Republica Moldova.

Suplimentar, în data de 10 decembrie 2019, CNA a sesizat Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională, Ambasadele României, Statelor Unite ale Americii şi Regatului Unit din Moldova despre faptul că învinuitul deţine încă o identitate cu acte valabile, eliberată pe numele Novak Vladislav.

Fluxul de știri
0