Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon: SUA ar fi gata să-l extrădeze pe Vlad Plahotniuc

© Sputnik / Miroslav RotariVlad Plahotniuc
Vlad Plahotniuc  - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedintele țării crede că fostul lider al democraților Vlad Plahotniuc ar putea fi extrădat de Statele Unite.

CHIȘINĂU, 2 dec – Sputnik. Statele Unite ale Americii l-ar putea extrăda pe fostul lider al Partidului Democrat Vlad Plahotniuc, dacă va exista o solicitare în acest sens. De această părere este președintele Republicii Moldova și a fost expusă în cadrul unei emisiuni de la un post de televiziune. Mai mult, șeful statului a menționat că „toate procedurile interne au fost respectate, a fost anunțat în Interpol, iar acolo nu se întâmplă nimic”.

Vladimir Cebotari - Sputnik Moldova
Politică
Cebotari, despre locul aflării lui Vlad Plahotniuc și de ce ar vrea să revină acasă

Igor Dodon a mai spus că, pe lângă Vlad Plahotniuc, ar mai exista o persoană cu dublă identitate, care ar fi din anturajul fostului lider democrat.

„Am informația precum că două persoane din țara noastră au primit dublă identitate. Una din acestea este Plahotniuc. Din informațiile pe care le dețin, el a părăsit țara prin prin regiunea transintreană, dar a folosit identitatea sa adevărată”, a mai spus Igor Dodon.

Președintele a spus că numele celeilalte persoane care deține dublă identitate va fi dezvăluit în zilele următoare.

În ce privește scandalul interceptărilor, Igor Dodon a declarat că mai mulți deputați PRM, dar și lideri ai organizațiilor teritoriale au fost ascultați ilegal. Dodon spune că se vede obligat să facă lumină în acest caz, tocmai deaceia a cerut ca acest subiect să fie inclus pe ordinea de zi a Consiliului Suprem de Securitate.
„Eu vreau ca cei reponsabili să vină la Consiliul Suprem de Securitate și să raporteze ce se întâmplă cu scandalul interceptărilor”, a spus el.
Amintim, Igor Dodon a convocat ședința CSS pentru miercuri, 4 decembrie.

Fluxul de știri
0