Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alarmant: Prețurile continuă să crească, în special, pentru produsele alimentare

© Sputnik / Miroslav RotariЦентральный рынок
Центральный рынок - Sputnik Moldova
Abonare
Prețurile continuă să crească. Biroul Național de Statistică atestă că moldovenii au achitat cu 0,8 la sută mai mult pentru mărfuri și servicii în luna noiembrie față de octombrie.

CHIȘINĂU, 11 dec - Sputnik. Majorările se datorează în mare parte scumpirii produselor alimentare cu aproximativ două procente. Astfel, în perioada de referință, cel mai  mult s-au scumpit ouăle de găină – cu 12,1 procente, legumele proaspete – cu 8,8 procente, aici cele mai scumpiri înregistrându-se la vinete – cu 69,9 de procente, tomate – cu 24,7 de procente, ardei dulci – cu 16,7 de procente și  castraveți – cu 15,5 de procente. De asemenea prețul strugurilor a crescut cu 24,8 de procente.

Bărbat cu un sac de cartofi - Sputnik Moldova
Moldovenii cumpără cartofi și-i aruncă la gunoi: Ce soluție are ANSA

În același timp, s-au ieftinit citricele cu 12,8 procente, fructele exotice cu 6,0 procente și varza proaspătă cu 2,7 procente.

Mărfurile nealimentare care au înregistrat reduceri de prețuri sunt la gazul lichefiat cu 1,6 la sută, autoturismele cu 1,4 la sută.

Serviciile prestate de bone în luna noiembrie 2019 s-au scumpit cu 3,8 la sută, serviciile funerare cu 1,7 la sută.

Biroul Naţional de Statistică informează că în luna noiembrie 2019 inflaţia anuală a fost de 7,1 la sută.

Fluxul de știri
0