Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Putin, despre decizia WADA: Este politizată și contravine Cartei Olimpice

© Sputnik / Alexey Drujinin / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин и премьер-министр РФ Д. Медведев приняли участие в съезде партии "Единая Россия"
Президент РФ В. Путин и премьер-министр РФ Д. Медведев приняли участие в съезде партии Единая Россия - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Putin consideră că decizia WADA contravine Cartei Olimpice. Totodată, președintele rus a subliniat că orice pedeapsă trebuie să poarte caracter individual și nu colectiv.

CHIȘINĂU, 10 dec — Sputnik. Președintele rus, Vladimir Putin, consideră că decizia Agenției Mondiale Antidoping (WADA) privind Rusia este una politizată și contravine Cartei Olimpice, declarând că orice pedeapsă trebuie să fie individuală și nu colectivă.

Luni, Comitetul Executiv WADA le-a interzis sportivilor rusi să participe la competițiile internaționale, inclusiv la cele Olimpice și Paralimpice, pentru o perioadă de patru ani. Vor fi admiși doar sportivii ”curați” și doar sub steag neutru.

"Pedepsele nu pot fi de natură colectivă și să se aplică persoanelor care nu au nicio legătură cu anumite încălcări. Totuși cred că și experții WADA înțeleg acest lucru", a declarat Putin în cadrul unei conferințe de presă de la Paris în urma summitului în „format Normand”.

Potrivit lui, deciziile privind pedepsele colective demonstrează faptul că acestea nu se bazează pe grija față de "curățenia sportului mondial", ci pe ”considerente politice care nu au nicio legătură cu interesele sportului și mișcarea olimpică”.

Конгресс ВАДА - Sputnik Moldova
Rusia
Legendele sportului rus, despre decizia WADA

Putin susține că decizia WADA care vizează Rusia contravine Cartei Olimpice, iar Moscova are toate motivele pentru ca să o acționeze în judecată.

”Ceea ce se află la suprafață și ceea ce eu observ este că nu există reclamații împotriva Comitetului Național Olimpic rus și, dacă nu există reclamații împotriva acestuia, atunci țara ar trebui să apară sub pavilionul național. Asta prevede Carta Olimpică", a declarat Putin, adăugând în același timp că decizia Comitetului Executiv al WADA trebuie analizată.

În termen de 10 zile, Agenția rusă antidoping va decide dacă este de acord cu sancțiunile. Decizia WADA va intra în vigoare după 21 de zile sau după examinarea contestației la Curtea de Arbitraj pentru Sport (CAS).

Fluxul de știri
0