Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Putin: Decizia WADA contravine Cartei Olimpice

Abonare
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a comentat decizia Agenției Mondiale Antidoping (WADA) cu privire la sportivii ruși.

Președintele rus, Vladimir Putin, consideră că decizia Agenției Mondiale Antidoping (WADA) cu privire la Rusia este una politizată și contravine Cartei Olimpice, declarând că orice pedeapsă trebuie să fie individuală și nu colectivă.

Luni, Comitetul Executiv WADA le-a interzis sportivilor ruși să participe la marile competiții internaționale, inclusiv la cele Olimpice și Paralimpice, pentru o perioadă de patru ani. Vor fi admiși doar sportivii ”curați” și doar sub steag neutru.

"Pedepsele nu pot fi de natură colectivă și să se aplică persoanelor care nu au nicio legătură cu anumite încălcări. Totuși, cred că și experții WADA înțeleg acest lucru", a declarat Putin în cadrul unei conferințe de presă la Paris după summitului în „format Normand”.

Президент РФ В. Путин и премьер-министр РФ Д. Медведев приняли участие в съезде партии Единая Россия - Sputnik Moldova
Rusia
Putin, despre decizia WADA: Este politizată și contravine Cartei Olimpice
Potrivit lui, deciziile privind pedepsele colective demonstrează că acestea nu au la bază grija pentru "curățenia sportului mondial", ci ”considerente politice care nu au nicio legătură cu interesele sportului și mișcarea olimpică”.

Anterior, Comitetul organizației a decis în unanimitate impunerea sancțiunilor împotriva Rusiei și lipsirea Agenția rusești Antidopaj (RUSADA) de statutului de conformitate.

Sportivii ruși nu vor putea participa la marile competiții internaționale majore, inclusiv la cele Olimpice, în următorii patru ani. Vor fi admiși doar sportivi ”curați”, însă aceștia vor putea să participe cu statut neutru.

Fluxul de știri
0