Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mesajul președintelui Dodon de Ziua Internațională a Drepturilor Omului – Detalii

© Sputnik / Rodion ProcaIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
De Ziua Internațională a Drepturilor Omului, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, îi îndeamnă pe cetățenii țării la solidaritate și respect reciproc.

CHIȘINĂU, 10 dec – Sputnik. Astăzi, când întreaga comunitate mondială consemnează Ziua Internațională a Drepturilor Omului, președintele Republicii Moldova, Ion Ceban, a adresat un mesaj cetățenilor țării pe Facebook.

Igor Dodon la Consiliul Republican PRSM - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon anunță că a promulgat două legi importante pentru mulți dintre moldoveni

"Prin respectarea convențiilor internaționale din domeniu, Republica Moldova a pășit pe calea reformelor cuprinzătoare, răspunzând cerințelor și așteptărilor democratice ale cetățenilor și asigurându-le respectarea drepturilor și libertăților lor fundamentale. În acest sens, printre prioritățile politicii naționale privind drepturile omului se numără tendința de a înlătura inegalitatea, excluderea și discriminarea socială, de a garanta drepturile economice, sociale, politice și culturale, de a eradica tortura și tratamentul inuman, precum și de a asigura protecția drepturilor persoanelor cu dizabilități", a declarat Dodon.

Dodon este ferm convins că Republica Moldova își va menține poziția împotriva încălcării drepturilor cetățenilor, care constituie o amenințare vădită la securitatea și bunăstarea lor. Or, implementarea și respectarea necondiționată a prevederilor Declarației sunt, cu adevărat, factorii-cheie în afirmarea țării noastre ca stat de drept, afirmă șeful statului.

Președintele îndeamnă societatea să la solidaritate și respect reciproc.

"În această zi de însemnătate deosebită, Vă îndemn la solidaritate și respect reciproc. Vă doresc tuturor o viață pașnică, plină de speranță, lumină și căldură, în care să prevaleze atașamentul profund față de libertate, echitate și onestitate", a mai scris Dodon.

Amintim că în data de 10 decembrie 1948, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a adoptat Declarația Universală a Drepturilor Omului.

Fluxul de știri
0