Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Belarus, gata să finanțeze construcția drumurilor din Moldova

© Sputnik / Miroslav Rotariремонт дороги
ремонт дороги  - Sputnik Moldova
Abonare
Belarus este gata să finanțeze proiecte de infrastructură în Republica Moldova. Declarația a fost făcută de ambasadorul Republicii Belarus la Chișinău, Serghei Ciciuc, în cadrul unei întrevederi oficiale cu ministrul Finanțelor, Serghei Pușcuța.

CHIȘINĂU, 10 dec - Sputnik. Belarus este gata să finanțeze proiecte de infrastructură în Republica Moldova. Declarația a fost făcută de ambasadorul Republicii Belarus la Chișinău, Serghei Ciciuc, în cadrul unei întrevederi oficiale cu ministrul Finanțelor, Serghei Pușcuța.

Gheorghe Curmei - Sputnik Moldova
De ce nu avem drumuri bune și unde s-au dus câteva miliarde de lei din Fondul rutier

Serghei Ciciuc a menționat faptul că Belarus este interesată să acorde credite preferențiale pentru construcția drumurilor, dar și pentru alte proiecte comune. În mod special, ambasadorul s-a referit la reabilitarea drumului de ocolire a orașului Vulcănești și o parte a centurii orașului Chișinău, la reabilitarea drumului M1, tronsonul de la Chișinău la Leușeni, până la frontiera cu România, program care va fi finanțat din contul unui împrumut al Băncii de Dezvoltare a Republicii Belarus.

Ministrul Finanțelor, Serghei Pușcața a subliniat că Republica Moldova este interesată să atragă cât mai mulți investitori din Belarus.

„Bugetul pentru anul 2020 pune un accent deosebit pe investiții, în special în domeniul infrastructurii. Ne dorim lansarea a cât mai multor proiecte investiționale pentru dezvoltarea economiei Republicii Moldova. În acest sens, contăm pe sprijinul Dvs în atragerea investitorilor belaruși în Republica Moldova”, a adăugat ministrul Pușcuța.

Cei doi oficiali au discutat situația social-economică a țării, stadiul relațiilor bilaterale, dar și posibilitatea implementării unor proiecte importante în domenii-cheie pentru Republica Moldova.

Fluxul de știri
0