Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Unde au dispărut luminițele din centrul Capitalei? Iată ce spune Ion Ceban

© Sputnik / Miroslav Rotari город вечер
 город вечер - Sputnik Moldova
Abonare
Nici nu a început bine sărbătoarea, că o parte din luminițele din centrul Capitalei au fost furate. Ce crede primarul despre acest lucru.

CHIȘINĂU, 9 dec – Sputnik. Ședința săptămânală a serviciilor Primăriei a început cu scântei. Primarul Chișinăului, Ion Ceban, susține că o parte din luminițele de sărbătoare lipsesc. Totodată, edilul l-a luat la rost pe șeful Direcției Comerț și Prestări Servicii, Marcel Zambițchi, în privința caruselului instalat în centrul Capitalei, care a stârnit un val de critici în rândul oamenilor.

Inaugurarea Pomului de Crăciun: Cele mai spectaculoase momente - Foto>>>

„Am discutat și aici, la Primărie, și la Guvern, că nu vor exista lucruri care vor deranja pe cineva, atât estetic cât și din punct de vedere al securității. Când am văzut frumusețea de carusel.... Mai trebuie o mansardă în fața Guvernului și o „perestroikă”. Aveți două zile să rezolvați problema, dacă nu, or plecați dumneavoastră, ori tovarășul cu caruselul”, a declarat primarul general.

Totodată, Ceban a dispus să fie organizat un grup de lucru care să monitorizeze activitatea agenților economici care vor oferi servicii în Piața Marii Adunări Naționale de sărbătorile de iarnă, inclusiv dacă „cei cu caruselul” respectă graficul în care oferă servicii gratuite pentru copiii de până la 12 ani.

Bradul inaugurat la Chisinau - video - Sputnik Moldova
Video
Feeria sărbătorilor de iarnă: Cum a fost inaugurat Bradul în centrul Chișinăului - Video

Mai mult, Ion Ceban spune că din piață lipsesc o parte din luminițele care au fost instalate de sărbători.

„Unde au dispărut luminițele de anul trecut? Să căutați luminile și să-mi raportați dacă sunt sau nu instalate”, a spus nedumerit primarul.

Despre Târgul de Crăciun din acest an a vorbit și premierul Ion Chicu după ședința de lucru cu președintele Republicii Moldova și cu președintele Parlamentului.

Cât vor costa brazii naturali în acest an: Precizări de la Agenția ”Moldsilva”>>>

Prim-ministrul a precizat că nu vede rostul ca să existe doi brazi și două târguri, astfel s-a decis organizarea evenimentelor de sărbătoare în comun cu Primăria. Totodată, Chicu spune că financiar va contribui și Primăria, dar și Guvernul, iar despre costul total vom fi informați ulterior.

Fluxul de știri
0