Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În exclusivitate pentru Sputnik Moldova: Interviu cu fotbalistul Igor Armaș

© Photo : fc-anji.ruЗащитник Игорь Армаш
Защитник Игорь Армаш - Sputnik Moldova
Abonare
Fotbalistul moldovean Igor Armaș a oferit un interviu în exclusivitate pentru Sputnik Moldova, în care a povestit cum a fost acest an în clubul românesc ”Voluntari”, dar și unde va întâmpina Anul Nou.

Cum a fost acest an pentru fotbalistul moldovean Igor Armașu în clubul românesc ”Voluntari”, dar și unde va întâmpina Revelionul din acest an - vă invităm să aflați din interviul acordat în exclusivitate pentru Sputnic Moldova. Totodată, fotbalistul a venit cu un mesaj pentru fanii clubului ”Kuban” și le-a spus că au un lucru pe care trebuie să-l ducă la capăt.

- Am vrea să ne spuneți câteva cuvinte despre meciurile jucate pe parcursul acestui an, cum au fost?

- Este destul de complicat să-ți autoevaluezi munca. Eu niciodată nu am fost mulțumit pe deplin de jocul făcut de mine și, de fiecare dată, îți dorești să joci mai bine, să comiți cât mai puține greșeli. Dar pe primul loc se află rezultatul echipei, pentru care joci, iar acesta a fost mai mic decât așteptările pe are le-am avut, atât la națională, cât și în cadrul clubului (Voluntari - n.r.).

Moldova - Islanda 1:2  - Sputnik Moldova
Sport
Moldova - Islanda 1:2 – Astfel s-a încheiat meciul de fotbal din 17 noiembrie

- Care sunt relațiile cu cei din cadrul clubului?

- Sunt de un an de zile în echipă, nu avem niciun fel de probleme, sunt în relații bune cu toată lumea!

- Care este spiritul de echipă, după mai multe nereușite din prima jumătate a campionatului?

- Ca în orice echipă, toată lumea se sprijină reciproc, dar există și certuri și discuții în contradictoriu, pe ton ridicat. Discutăm greșelile pentru ca să nu le mai facem altădată.

- Aveți noutăți în privința noului contract?

- Contractul meu va expira în vară, iar mai departe vom vedea ce va fi.

- Ce ați putea să ne spuneți despre rezultatele echipei naționale la preselecțiile pentru Euro - 2020?

- Dacă să vorbim despre rezultat, atunci trebuie să spunem că e un rezultat nesatisfăcător. Însă ultimile jocuri contra Franței și Islandei ne-au dat speranță și credință atât jucătorilor, cât și fanilor, că ceva poate fi schimbat în bine în echipă.

- Nu pot să nu vă întreb despre golul înscris în poarta campionilor lumii. Erați în teren, ce ați simțit?

- A fost frumos să marcăm în poarta Franței, însă era doar minutul 20 și toată lumea înțelegea că este devreme să ne bucurăm. Iată dacă am fi egalat scorul în minutul 90, atunci ne-am fi bucurat cu adevărat!

- Cum credeți, există premize pentru dezvoltarea fotbalului în țara noastră?

- Dacă în fotbalul din Moldova vor apărea mai mulți oameni asemeni lui Radu Rebeja și Nicolai Pârnău, care au investit bani proprii în academia de fotbal pentru copii, și dacă Federația Moldovenească de Fotbal va continua să sprijine dezvoltarea fotbalului pentru copii și adolescenți prin diverse inițiative, de exemplu predare lecțiilor de fotbal începând cu clasa I-a. În asemenea condiții putem spera că situația se va schimba în bine.

- V-ați gândit vreodată ce veți face după încheierea carierei sportive? Care sunt activitățile de viitor ale lui Igor Armaș?

- În fiecare zi mă gândesc la asta și încă nu-mi dau seama ce mi-ar place să fac. Încă nu am decis.

- Unde și cu cine intenționați să întâmpinați Revelionul?

Naționala Moldovei de fotbal - Sputnik Moldova
Societate
Meciul de fotbal cu Franţa s-a încheiat: Moldova a luptat onorabil, chiar dacă a pierdut

- În seara de Anul Nou voi fi în sânul familiei, în Krasnodar, iar în Moldova, la părinți, voi veni deja după anul nou!

- Mai țineți legătură cu cineva cu care ați învățat într-o școală?

- Sunt două-trei persoane cu care păstrez legătura. În fiecare an, în februarie, colegii de școală organizează întâlniri cu cei care am fost într-o clasă și din păcate eu nu pot să ajung. Mi-aș dori foarte multă să ne revedem, pentru că pe unii nu i-am văzut de 15-17 ani. Ar fi frumos să stăm, să ne amintim de anii de școală.

- Sunteți un adevărat campion al clubului rus de fotbal ”Kuban”. Mai păstrați legătura de prietenie cu ei și cât de des comunicați?

- Într-adevăr, acolo am mulți prieteni și comunic cu mulți de acolo: Roma Bugaev, Maxim Javnercik, Anton Sosnin, Anton Rogocii, Gheorghii Bukur, Daniel Niculae. Cu Daniel ne-am văzut chiar săptămâna trecută la București (Rîde).

- Dacă să vorbim despre anii petrecuți la ”Kuban”, ce vă vine în minte mai întâi. Cum vă amintiți de această perioadă?

- S-au întâmplat multe lucruri pe parcursul celor șapte ani cât am făcut parte din club, din acest motiv îmi vine cam greu să spun ceva doar despre un lucru. Pot să spun că a fost o perioadă extraordinară în care am avut satisfacția și plăcerea de a juca pentru Kuban.

- Credeți că acei ani sunt cei mai buni din cariera profesională?

Fotbalistul argentinian Lionel Messi, la ceremonia de înmânare a premiilor ”Globul de aur-2019”, de la Paris - Sputnik Moldova
Ceremonia de înmânare a premiilor "Balonul de aur 2019"

- Pot să spun că acei ani au fost cei mai fericiți.

- Aveți vreun mesaj pentru fanii clubului ”Kuban”, care vă vor ține minte mereu pentru devotamentul față de echipă?

- Îi salut pe toți fanii clubului ”Kuban”. Vreau să le amintesc că avem un lucru pe care nu l-am dus până la capăt. Vreau să-i rog să nu lase mâinile în jos și să nu cedeze. Împreună vom reuși și oamenii vor vedea din nou vechea și frumoasa emblemă în piept, foarte curând.

- Ce ați vrea să le doriți conaționalilor, dar și tuturor iubitorilor de fotbal în anul care vine?

- Au trecut 10 ani de când am trecut de la ”Kuban”... 10 ani, dar parcă a fost mai ieri. Iată de ce aș vrea să le spun fiecărui iubitor de fotbal, dar și fiecărui om în parte, să prețuiască fiecare clipă din viața sa și să vă bucurați de fiecare minut petrecut în cercul de prieteni și cu cei apropiați. Și desigur le urez sănătate multă tuturor!

Fluxul de știri
0