Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Contrabandă cu gust dulce: Procuratura oferă detalii

© Sputnik / Miroslav RotariProcuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate
Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii moldoveni au expediat în instanță un dosar privind contrabanda cu miere de albine în Uniunea Europeană.

CHIȘINĂU, 9 dec - Sputnik. Un caz mai puțin obișnuit este cercetat de procurorii moldoveni. Este vorba de un dosar, expediat în instanță, privind contrabanda cu miere de albine.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), din 2016 până în 2018, printr-o schemă bine pusă la punct, o întreprindere a exportat prin contrabandă 105 mii 425 de kilograme de miere de albine, în valoare totală de 4.644.735 de lei.

Frontiera RM - Sputnik Moldova
Societate
Contrabandă în chiloți: Ce substanță ascundea un cetățean străin reținut la frontieră

Mai întâi de toate, făptașii falsificau datele privind cantitatea achiziționată și persoana de la care era procurată marfa. Ulterior, aceștia indicau în documente numele persoanelor care la acel moment nu se aflau în țară, iar alte acte de achiziție le prezentau repetat.

Oamenii legii au constatat că în baza acestor acte frauduloase erau obținute certificatele de origine și ulterior în baza acestora învinuiții exportau mierea în Uniunea Europeană.

Procurorii PCCOCS au trimis pe banca acuzaților directorul comercial al întreprinderii, administratorul și însăși persoana juridică. Potrivit legii, cel care se face vinovat riscă de la 3 la 10 ani de închisoare, iar persoana juridică o amendă de până la 550 de mii de lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale promite că va reveni cu detalii pe marginea acestui caz.

Fluxul de știri
0