Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Contrabandă în chiloți: Ce substanță ascundea un cetățean străin reținut la frontieră

© Photo : Poliţia de FrontierăFrontiera RM
Frontiera RM - Sputnik Moldova
Abonare
Un cetățean ucrainean a fost reținut de Poliția de Frontieră după ce a încercat să introducă în Republica Moldova substanțe narcotice pe care le dosise în chiloți. Acesta va fi reținut.

CHIȘINĂU, 9 sept – Sputnik. Cetățeanul Ucrainei, de 52 de ani, „a scos din lenjeria intimă două ambalaje ce conțineau 13 fiole” cu inscripția „nalbufină”, în timpul verificărilor suplimentare, potrivit unui comunicat de presă oficial.

Ion Țurcanu - Sputnik Moldova
Te ia groaza! Câți consumatori de droguri sunt în Republica Moldova

Incidentul s-a întâmplat în punctul de trecere al frontierei Otaci – Moghiliov Podolsk, sâmbătă, 7 septembrie.

Precizăm că „nalbufina” (Nalbuphini) este un preparat medicamentos din clasa analgezicelor narcotice opioide și este prescris de medici în cazul unor dureri puternice. Producătorii medicamentului avertizează că preparatul poate crea dependență în doar trei zile.  

Polițiștii de frontieră continuă investigațiile, verificând implicarea altor persoane în acest caz.

Dacă îi va fi demonstrată vinovăția, ucraineanul riscă două amenzi penale în baza Codului Penal al Republicii Moldova, art. 217 și art. 248 al.(4), pentru punerea în circuitul ilegal a drogurilor/etnobotanicelor fără scop de înstrăinare și pentru acțiuni de contrabandă.

Fluxul de știri
0