Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce le-a cerut premierul angajaților de la postul vamal Criva

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaПремьер Ион Кику
Премьер Ион Кику - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ion Chicu le-a solicitat tuturor celor responsabili să asigure pe deplin funcționalitatea punctului de trecere, fără a pune presiune pe cetățenii care se reîntorc acasă, turiștii, dar și agenții economici exportatori de mărfuri.

CHIȘINĂU, 9 dec – Sputnik. Premierul Ion Chicu a mers în inspecție la postul vamal Criva, la frontiera cu Ucraina.

Șeful interimar al Serviciului Vamal, Sergiu Burduja, dar și șeful Poliției de Frontieră, Corneliu Groza l-au informat pe premier că în zilele de weekend și în ajunul sărbătorilor de iarnă se atestă un flux sporit de pasageri.

Premierul Ion Chicu, în satul Drepcăuiți, raionul Briceni - Sputnik Moldova
Societate
Această situație arată foarte urât: Declarația lui Chicu după vizita la Briceni
Potrivit lor, pentru a fluidiza traficul, în aceste perioade, este majorat numărul de angajați și sunt utilizate toate pistele de trecere, indiferent de destinația acestora.

Premierul a solicitat angajaților să asigure pe deplin funcționalitatea punctului de trecere, fără a pune presiune pe cetățenii care se reîntorc acasă, turiștii, dar și agenții economici exportatori de mărfuri.

Chicu s-a interesat și de durata în care agenții economici din cadrul ZEL Bălți trec postul vamal, atât la import, cât și la export.

Prim-ministrul a fost informat că pentru facilitarea activității întreprinderilor, aceștia, dar și alți agenți economici sunt asigurați cu un coridor verde atunci când trec frontiera.

Fluxul de știri
0