Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Această situație arată foarte urât: Declarația lui Chicu după vizita la Briceni

© Photo : Guvernul RMPremierul Ion Chicu, în satul Drepcăuiți, raionul Briceni
Premierul Ion Chicu, în satul Drepcăuiți, raionul Briceni - Sputnik Moldova
Abonare
”Această situație arată foarte urât” așa a comentat premierul Ion Chicu situația creată în satul Drepcăuți din raionul Briceni, unde a întreprins o vizită de lucru la solicitarea locuitorilor.

CHIȘINĂU, 8 dec - Sputnik. Premierul Ion Chicu s-a arătat nemulțumit de situația cu care se confruntă locuitorii satului Drepcăuți, din raionul Briceni. Premierul a întreprins o vizită de lucru în această localitate după ce a primit mai multe plângeri din partea sătenilor.

În cadrul discuțiilor, au fost abordate două probleme.

Prima fiind conflictul între primarul nou ales, Angela Rurac, și ex-primarul de Drepcăuți, Ghenadie Ioxa, care împiedică intrarea noii conduceri alese în exercitarea funcției. Iar cea de-a doua este lipsa de acces la terenurile aflate în proprietatea localnicilor, de care, din spusele lor, s-ar face vinovat un om de afaceri din Chișinău.

"Această situație arată foarte urât. Odată ce oamenii au ales noua conducere, aceasta trebuie să activeze. Legea trebuie să fie în capul mesei. Vom analiza activitatea fostei conduceri a Primăriei, iar persoanele vinovate vor fi pedepsite", a declarat Ion Chicu, comentând conflictul dintre vechea și noua conducere a primăriei.

Cât privește cazul privind împiedicarea accesului la terenuri, premierul a spus că a dorit să vină să se informeze direct de la părțile implicate, iar cazul va fi investigat.

”Am venit aici sa aflu esența problemei. Înțeleg că problema este mai profundă și derivă din implicarea autorităților publice locale și a organelor de drept care activează în teritoriu. O să facem neapărat o investigație în acest caz”, a menționat Ion Chicu.

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate - Sputnik Moldova
Societate
Cazul locuitorilor din Drepcăuți, pe masa procurorilor: Iată ce se întâmplă
Ținem să precizăm că pe acest cas, autoritățile au pornit o cauză penală privind prelucrarea ilegală a unor terenurilor pe care le aveau în proprietate peste 200 de locuitori ai satului Drepcăuți. Cazul a a ajuns la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Într-un comunicat de presă instituția precizează că vinovate s-ar face două companii, care, în urma prelucrării în dezacord cu voința proprietarilor, le-ar fi cauzat un prejudiciu de peste șase milioane de lei.

Procurorii au pornit urmărirea penală pe comiterea infracțiunii de samavolnicie de către agenții economici. Dacă vor fi găsiți te vinovate, persoanele implicate riscă o pedeapsă cu închisoarea pentru un termen de până la 8 ani.

Cazul este unul mai vechi despre care Sputnik a scris încă în anul 2015.

Fluxul de știri
0