Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Stoianoglo a început ”epurarea”? Descinderi la Procuratura Anticorupție și PCCOCS

Abonare
Dimineața a început cu descinderi la Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

CHIȘINĂU, 9 dec - Sputnik. Serviciul de presă al Procuraturii Generale anunță că șeful instituției, Alexandr Stoianoglo, a dispus în această dimineață efectuarea unor controale la Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. 

Verificările sunt efectuate de către două grupuri de procurori desemnați prin ordinul procurorului general pentru un control complex la procuraturile specializate.

”Obiectivele controalelor constau în verificarea și evaluarea activității acestor două unități specializate ale Procuraturii pe toate dimensiunile de competență, conform unor indicatori concreți, menționați în Dispoziții pentru perioada 2016 – prezent”, se menționează în comunicatul Procuraturii Generale.

Deocamdată nu se știe ce a servit drept temei pentru efectuarea verificărilor. Acum trei zile însă Alexandr Stoianoglo a declarat că va iniția o anchetă internă pe numele șefului Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari.

Виорел Морарь - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Viorel Morari solicită să fie audiat de CSP pentru a oferi informații despre Harunjen

Asta după ce în presă au apărut informații potrivit cărora Morari ar deține afaceri de milioane în satul său de baștină, Țaul din raionul Dondușeni. Șeful Procuraturii Anticorupție este acuzat de legături cu o grupare care ar încearca să preia controlul asupra unor procese economice și politice din țară, în scop de îmbogățire ilicită. Viorel Morari a negat acuzațiile și a menționat că este ținta unei campanii de denigrare.

Alexandr Stoianoglo a fost întrebat dacă Viorel Morari ar putea să-și piardă funcția în urma verificărilor. ”Orice persoană care a încălcat legea va fi trasă la răspundere, inclusiv procurorii. Nu avem oameni cu imunitate”, a precizat procurorul general.

Fluxul de știri
0