Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O infecție extrem de periculoasă a fost înregistrată în Moldova: Atenționarea medicilor

© Sputnik / Павел Лисицын / Accesați arhiva multimediaедицинский работник производит экспресс-анализ крови
едицинский работник производит экспресс-анализ крови - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția Națională pentru Sănătate Publică anunță că a fost confirmat un caz de tularemie la un bărbat în vârstă de 56 de ani.

CHIȘINĂU, 9 dec - Sputnik. Un bărbat din raionul Ialoveni a fost internat la Spitalul de boli infecțioase ”Toma Ciorbă”, fiind diagnosticat cu tularemie - o boală extrem de periculoasă, care nu se transmite de la om la om, ci de la animale, în special de la rozătoare.


Vaccinarea împotriva rujeolei
 - Sputnik Moldova
Risc de infecție la Odesa: Ar fi bine ca moldovenii să stea acasă

În cazul în care maladia nu este tratată la timp, ar putea surveni chiar decesul.

Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, pacientul în vârstă de 56 de ani este vânător și, cel mai probabil, s-a molipsit în timp ce jupuia un iepure de câmp pe care l-a vânat. Din fericire, carnea de iepure n-a fost folosită în alimentație și alte persoane nu au avut contact cu sursa de infecție. Diagnosticul de tularemie a fost stabilit în urma investigațiilor de laborator. Starea de sănătate a membrilor familiei și a pacientului este satisfăcătoare, se menționează în comunicatul ANSP. 

Despre înregistrarea cazului de tularemie au fost informate autorităţile din raionul Ialoveni, subdiviziunea teritorială ANSA și Societatea raională a vânătorilor și pescarilor. De asemenea, sunt organizate activități de propagare a măsurilor de profilaxie a tularemiei.

Tularemia se manifestă prin afectarea sistemului limfatic și formarea buboanelor la locul de pătrundere a microbului în organism, iar drept sursă de infecție pot fi diferite rozătoare, precum ondatrele, șobolanii de apă, șoarecii și iepurii.

Fluxul de știri
0