Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Juravschi: Sportul internațional va avea foarte mult de pierdut fără Rusia

© Sputnik / Rodion ProcaNicolae Juravschi
Nicolae Juravschi - Sputnik Moldova
Abonare
Sportul internațional va pierde din farmec după decizia WADA de a exclude Rusia de la marile competiții internaționale. Declarația a fost făcută în exclusivitate pentru Sputnik Moldova de către președintele Comitetului Național Olimpic din Moldova, Nicolae Juravschi.

CHIȘINĂU, 9 dec - Sputnik. Agenția Mondială Antidrog (WADA) a decis luni excluderea sportivilor din Rusia din marile competiții internaționale pentru următorii patru ani. Decizia a fost luată la recomandarea Comitetului de conformitate al WADA. 

Totodată, Agenția rusă Antidopaj (RUSADA) a fost declarată neconformă cu codul antidoping. În aceste condiții, Federația Rusă are interdicția de a organiza competiții internaționale timp de patru ani, iar participarea la competiții a sportivilor „curați” va fi posibilă doar cu statut neutru și privarea echipei naționale de posibilitatea de a concura sub drapelul național în cadrul unor competiții importante. 

Șeful CNO a declarat că atât el, cât și activul olimpic al Moldovei regretă decizia WADA de a suspenda Rusia, iar cel mai mult vor avea de suferit sportivii care s-au pregătit mult pentru a participa la următoarele Jocuri Olimpice. 

“Îmi exprim toată susținerea pentru lotul olimpic, sportivi și antrenori, să depășească această decizie cu demnitate, de noi deja nu mai depinde nimic. Regretăm faptul că nu vor participa la Jocurile Olimpice”, a adăugat Juravschi.

Briefingul reprezentantului oficial al MAE al Federației Ruse M. Zaharova

 - Sputnik Moldova
Rusia
Zaharova despre pretențiile WADA față de Rusia: O luptă fără reguli sau chiar un război
Mai mult, Nicolae Juravschi este de părere că principalele jocuri sportive vor pierde din spectacol și din spiritul competitivității.
„Rusia este o putere olimpică, iar excluderea ei va lăsa o amprentă asupra evoluției mișcării olimpice. Să recunoaștem faptul că sportivii ruși sunt printre principalii pretindeți la medalii, practic la fiecare disciplină. Va fi și o lovitură din punct de vedere al marketingului și al audiențelor TV”, a conchis Juravschi.

Federația Rusă nu va putea participa la Jocurile Olimpice de Vară – 2020 de la Tokyo, Japonia, Jocurile Olimpice de Iarnă – 2022 de la Beijing, China și Cupa Mondială la Fotbal care se va desfășura în Qatar. Federația Rusă poate ataca decizia  Agenției Mondiale Anti-Doping la Curtea de Arbitraj Sportiv.

Fluxul de știri
0