Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova despre pretențiile WADA față de Rusia: O luptă fără reguli sau chiar un război

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaBriefingul reprezentantului oficial al MAE al Federației Ruse M. Zaharova
Briefingul reprezentantului oficial al MAE al Federației Ruse M. Zaharova

 - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentantul oficial al MAE al Federației Ruse, Maria Zaharova, a comentat propunerea Comitetului de revizuire a conformității al WADA de a le permite sportivilor ruși să participe la competiții doar sub un drapel neutru pentru o perioadă de patru ani.

CHIȘINĂU, 29 nov – Sputnik. Comentând pretențiile Agenției Mondiale Antidoping (WADA) față de Rusia, Maria Zaharova, a menționat că tema dopajului este politizată special pentru a exclude, sub orice pretext, Rusia din sportul mondial.

WADA - Sputnik Moldova
Rusia a avut dreptate. Ce lecție dă WADA prin îndemnul de a pedepsi sportul rusesc

„Este vorba de politizarea acestei chestiuni pentru a exclude Rusia. Există un astfel de termen – concurența neloială. Aici deja se duce o luptă fără reguli, dar poate chiar un război”, a declarat Zaharova.

Reprezentantul MAE al Federației Ruse a menționat că în ultimii ani, când tema dopajului a devenit deosebit de dramatică, au fost nu zeci, ci sute de fapte care vorbesc de nedorința și neputința de a soluționa problemele legate de dopaj în mai multe țări, însă nimeni nu a acordat nicio atenție acestor fapte și nimeni nu a instituit pedepse pentru ele.

„Au fost exprimate regrete, s-au făcut recomandări, însă niciodată nu am văzut niciun fel de măsuri care să se asemene măcar cu a suta parte cu atitudinea față de Rusia, deși faptele erau strigătoare la cer”, a spus reprezentantul oficial al MAE al Federației Ruse.

Fluxul de știri
0