Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum vrea premierul Ion Chicu să combată fenomenul corupției

Abonare
Premierul Ion Chicu a participat la Conferința Națională Anticorupție. În cadrul evenimentului, șeful Guvernului a reconfirmat determinarea autorităților de a combate fenomenul corupției.

CHIȘINĂU, 9 dec - Sputnik. Ion Chicu a declarat în cadrul Conferinței că fenomenul corupției a fost prea mult timp tolerat de politicieni.

„De ani de zile, politicienii si formatorii de opinie fac competiție cine vorbește mai inspirat despre fenomenul corupției, cine organizează conferințe mai mari, dar intensitatea discuțiilor publice nu a adus rezultatele așteptate. Trebuie să ne ocupăm serios de readucerea încrederii oamenilor în ziua de mâine, iar pentru asta trebuie să modernizăm economia, să industrializăm țara, să creăm locuri de muncă și să creștem bunăstarea oamenilor”, a declarat premierul. 

Șeful Guvernului a îndemnat să se renunțe la atacurile agresive la adresa oamenilor legii de la care se așteaptă progrese în combaterea corupției. Șeful Executivului s-a adresat către ofițerii CNA și ai altor instituții de profil. 

Молоток судьи - Sputnik Moldova
Societate
Ce decizie a luat Judecătoria Chișinău în cazul medicilor legiști acuzați de corupție

„Noi, echipa Guvernului, mizăm pe responsabilitatea, obiectivitatea și buna voastră intenție de a schimba lucrurile în Moldova. Sunt adeptul ideii că ordine în casa noastră putem face doar noi – haideți să facem ordine și să construim împreună un viitor bun aici, acasă”, a menționat premierul. 

În context, prim-ministrul a menționat că a dispus să fie creată o instituție publică menită să coordoneze activitățile de voluntariat și să promoveze implicarea largă a cetățenilor în eradicarea fenomenului corupției.

Fluxul de știri
0