Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce decizie a luat Judecătoria Chișinău în cazul medicilor legiști acuzați de corupție

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaМолоток судьи
Молоток судьи - Sputnik Moldova
Abonare
Procuratura Anticorupție a cerut emiterea mandatelor de arestare pe numele a șase medici de la Centrul de Medicină Legală, suspectați că ar fi pus la cale o schemă de corupție.

CHIȘINĂU, 21 nov - Sputnik. Judecătoria Chișinău, cu sediul în sectorul Ciocana, a dispus astăzi aplicarea măsurii preventive de arest la domiciliu pe numele a cinci medici de la Centrul de Medicină Legală, dintre cei zece reținuți acum trei zile, pentru corupție.

Правосудие - Sputnik Moldova
Societate
Procurorii cer pedepsirea directorului Agenției Proprietății Publice - detalii

Un alt învinuit a fost eliberat provizoriu sub control judiciar, deși procurorii au cerut ca aceștia să fie plasați în arest preventiv. Procuratura Anticorupție anunță că va contesta decizia magistraților la Curtea de Apel Chișinău. Ceilalți patru învinuiți au acceptat să colaboreze cu ancheta, fiind cercetaţi în stare de libertate.

Miercuri, ofițerii CNA și procurorii anticorupție au efectuat pentru a doua oară percheziții la Centrul de Medicină Legală și l-au reținut pe directorul instituției, Valeri Savciuc.

Operațiunea a avut loc în cadrul unui dosar penal pentru corupere pasivă și escrocherie. Zece medici legiști și directorul Centrului de Medicină Legală sunt suspectați că ar fi extorcat bani de la mai multe persoane, pentru denaturarea concluziilor expertizelor judiciare, în urma examinării cadavrelor.

Potrivit anchetatorilor, bănuiții ar fi perceput plăți ce variau între 900 și 10 mii de lei pentru a include în rapoarte cauze false ale deceselor. Doar în perioada iulie–septembrie a anului curent, medicii legiști ar fi perceput plăți ilegale în valoare de 327 de mii de lei pentru denaturarea expertizei.

Medicii legiști riscă până la 15 ani de închisoare și amenzi de până la 500 de mii de lei.

Fluxul de știri
0