Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vlad Filat, la o importantă ședință a PLDM: Cum comentează Tudor Deliu

© Sputnik / Miroslav RotariVlad Filat
Vlad Filat  - Sputnik Moldova
Abonare
Vlad Filat participă la ședința Consiliului Politic Național al partidului pe care l-a fondat și l-a condus. Formațiunea marchează, totodată, 12 ani de activitate pe scena politică a Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 8 dec – Sputnik. Ex-premierul Vlad Filat, eliberat săptămâna trecută din detenție, participă duminică, 8 decembrie, la ședința Consiliului Politic Național al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM).

Vlad Filat - Sputnik Moldova
Societate
Primele declarații ale lui Vlad Filat după eliberarea din detenție - Ce regrete are

Evenimentul coincide și cu aniversarea a 12-a de la fondarea partidului. Vlad Filat a fost invitat la eveniment în calitate de fost fondator și lider al PLDM.

La ședința Consiliului Politic Național al PLDM participă președintele formațiunii, Tudor Deliu, vicepresedintii și membrii fondatori ai partidului, președinți de organizații teritoriale și aleși locali liberal-democrați.

”Vrem să ne aducem aminte de unde am pornit și unde suntem acum. După 4 ani, PLDM revine pe arena politică”, a declarat Tudor Deliu.

Menționăm că cei „4 ani” la care face referire președintele PLDM sunt anii în care Vlad Filat a stat în detenție, el fiind reținut la 15 octombrie 2015, imediat după ce Parlamentul i-a ridicat imunitatea. 

Фадей Нагачевский - Sputnik Moldova
Politică
Cine l-a eliberat pe Filat din închisoare - ce spune ministrul Justiției
Hotărârea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, în baza căreia ex-premierul Vlad Filat a fost eliberat din închisoare pe 3 decembrie a fost atacată la Curtea de Apel de către noua conducere a Penitenciarului nr. 13.

Eliberarea lui Vlad Filat din închisoare a fost unul dintre subiectele discutate de Consiliului Suprem de Securitate (CSS), convocat în ședință miercuri, 4 decembrie, de președintele Igor Dodon.

Igor Dodon a declarat că eliberarea lui Vlad Filat înainte de termen a devenit posibilă cu „aprobarea tacită” a fostului Guvern, condus de Maia Sandu, și în special a Ministerului Justiției.

Fluxul de știri
0