Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Granturi investiționale destinate întreprinderilor mici și mijlocii - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariOxana Paladiciuc
Oxana Paladiciuc - Sputnik Moldova
Abonare
Peste 300 de antreprenori, reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, precum și ai instituțiilor de suport în afaceri au participat în data de 28 noiembrie, la Conferința Internațională a IMM-urilor, cu genericul „MOLDOVA VERDE”.
Granturi investiționale destinate întreprinderilor mici și mijlocii – detalii

Cea de-a XII-a ediție a Conferinței Internaționale a IMM-urilor este cel mai important eveniment dedicat sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii. Ediția din acest an și-a propus drept scop alinierea mediului de afaceri la principiile unei Economii Verzi - prin adoptarea unui model responsabil de dezvoltare durabilă, cu utilizarea sustenabilă a resurselor rezervate generațiilor viitoare.

"Ne dorim afaceri care sunt mai prietenoase cu mediul înconjurător în procesul de producere și prestare a serviciilor", a declarat Oxana Paladiciuc, șefa direcției infrastructură de suport în Afaceri, ODIM.

Cei prezenți la conferință, prin discursurile lor, au  remarcat posibilitățile de consolidare a dialogului dintre mediul de afaceri, autoritățile publice centrale și locale și partenerii de dezvoltare. De asemenea, antreprenorii au avut posibilitatea să interacționeze direct cu reprezentanții instituțiilor de suport.

"A venit momentul când atât persoanele fizice, cât și antreprenorii trebuie să propună acțiuni concrete vizavi de serviciile pe care le prestează și influența acestora asupra mediului", a spus Paladiciuc.

În acest context, Oxana Paladiciuc afirmă că, în cadrul unui program marca ODIM, întreprinderile mici și mijlocii vor putea beneficia de granturi pentru a deveni mai prietenoase mediului înconjurător.

"Vor fi două tipuri de finanțări: până la 200 mii de lei și 500 de mi de lei. Acestea vor fi acordate pentru implementarea acțiunilor de ecologizare: procurarea și ajustarea echipamentelor, îmbunătățirea proceselor în cadrul întreprinderii ș.a.", a declarat ea.

Conferința Internațională a IMM-urilor este organizată anual de Ministerul Economiei și Infrastructurii în parteneriat cu Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0