Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce spune Vlad Filat despre revenirea sa în politică: Declarație pentru membrii PLDM

© Sputnik / Miroslav RotariVlad Filat
Vlad Filat - Sputnik Moldova
Abonare
Vlad Filat a afirmat că „va avea în continuare activitatea politică suspendată”. Pe de altă parte, ex-premierul a anunțat că nu-și va suspenda activitatea „în acțiunile pentru care a luptat”, enumerând ce obiective de politică internă și externă va promova.

CHIȘINĂU, 8 dec – Sputnik. Ex-premierul Vlad Filat a declarat, într-un discurs ținut în fața unor membri ai Partidului Liberal Democrat (PLDM) că va avea „activitatea politică în continuare suspendată”. Dar aceasta nu înseamnă, a subliniat Filat, că cineva îi poate interzice activitatea în acțiuni de promovare a statului de drept și a „integrării europene autentice”.

Александр Стояногло - Sputnik Moldova
Politică
Ce crede procurorul general despre eliberarea din detenție a fostului premier Vlad Filat

 „Ceea ce mi s-a întâmplat, dincolo de faptul că a fost o nedreptate, a fost un precedent periculos, care a făcut ca în Republica Moldova să sufere atâta și atâta lume. Însă faptul că eu voi avea activitatea politică în continuare suspendată nu înseamnă că ei pot să-mi suspendeze activitatea în acțiunile pentru care am luptat. Asta ține de statul de drept, de integrarea europeană autentică și de faptul că Republica Moldova trebuie dusă în locul său firesc, în Europa”, a declarat Vlad Filat.

Ex-premierul nu a precizat prin ce activități anume și în ce calitate își va promova respectivele obiective de politică internă și externă.

Vlad Filat, eliberat din detenție pe 3 decembrie, condiționat și înainte de termen, participă astăzi la ședința Consiliului Politic Național al PLDM, partid pe care l-a fondat și l-a condus. Formațiunea marchează 12 ani de activitate pe scena politică.

„Vrem să ne aducem aminte de unde am pornit și unde suntem acum. După 4 ani, PLDM revine pe arena politică”, a declarat Tudor Deliu, liderul formațiunii, despre temele de discuție la întrunirea de partid.

Vlad Filat  - Sputnik Moldova
Societate
Eliberarea lui Filat a fost atacată astăzi la Curtea de Apel

Cei „4 ani” la care face referire președintele PLDM sunt anii în care Vlad Filat a stat în detenție, el fiind reținut la 15 octombrie 2015, imediat după ce Parlamentul i-a ridicat imunitatea. 

Hotărârea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, în baza căreia ex-premierul Vlad Filat a fost eliberat din închisoare pe 3 decembrie a fost atacată la Curtea de Apel de către noua conducere a Penitenciarului nr. 13.

Fluxul de știri
0