Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Eliberarea lui Filat a fost atacată astăzi la Curtea de Apel

© Sputnik / Miroslav RotariVlad Filat
Vlad Filat  - Sputnik Moldova
Abonare
Noul director interimar al Penitenciarului nr.13, în care a fost deținut ex-premierul Vlad Filat, a atacat la Curtea de Apel decizia judecătorească de eliberare a acestuia.

Vlad Filat - Sputnik Moldova
Societate
Va pleca sau nu din țară Vlad Filat: Declarațiile fostului premier
CHISINĂU, 5 dec – Sputnik. Hotărârea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, în baza căreia ex-premierul Vlad Filat a fost eliberat din închisoare pe 3 decembrie a fost atacată la Curtea de Apel de către noua conducere a Penitenciarului nr. 13.

Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de șeful Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Oleg Pantea.

În funcția de director interimar al Penitenciarul nr. 13 a fost desemnat Tudor Morari, printr-o dispoziție a ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi, la propunerea șefului ANP.

Eliberarea lui Vlad Filat din închisoare a fost unul dintre subiectele discutate de Consiliului Suprem de Securitate (CSS), convocat în ședință miercuri, 4 decembrie, de președintele Igor Dodon.

Igor Dodon a declarat că eliberarea lui Vlad Filat înainte de termen a devenit posibilă cu „aprobarea tacită” a fostului Guvern, condus de Maia Sandu, și în special a Ministerului Justiției.

Fluxul de știri
0