Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Proiectarea și construcția ”Arenei Naționale” va trece în gestiunea Ministerului Economiei

Abonare
Guvernul a decis că proiectarea și construcția ”Arenei Naționale” va trece din gestiunea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării la Ministerul Economiei și Infrastructurii.

CHIȘINĂU, 6 nov - Sputnik.  Proiectarea și construcția „Arenei Naționale” va trece din gestiunea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării la Ministerul Economiei și Infrastructurii. Decizia a fost aprobată astăzi de către Guvern.

Potrivit parteneriatului public-privat încheiat, partea socială în mărime de 100%, deținută de S.R.L. „Arena Națională”, în valoare de peste 621 milioane de lei, va fi transmisă în administrarea Agenției Proprietății Publice.

Incendiu de vegetație - Sputnik Moldova
Societate
Incendiu lângă Arena Chișinău: Flăcări, pe 100 de hectare – Video

Decizia a fost argumentată prin faptul că domeniul de atragere a investiţiilor, crearea climatului investiţional atractiv şi dezvoltarea economiei naţionale ține de competența MEI, astfel va putea fi monitorizată eficient executarea lucrărilor de construcție a Arenei.

Amintim că subiectul privind construcția unei arene multifuncționale, numită inițial „Chișinău Arena”, a apărut în spațiul public pentru prima dată la 13 martie 2018, cu opt luni înainte de alegerile parlamentare. Proiectul a fost anunțat de fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc, și prezentat de către Andrian Candu, președintele Parlamentului Republicii Moldova, pe atunci.

Ulterior, pentru edificarea acestei arene statul a alocat 200 de milioane de lei din fondul pentru reparația drumurilor. În regim de urgență s-a decis ca un teren cu o suprafață de 69,2 ha să fie exclus din categoria de terenuri cu destinație agricolă și trecut din proprietatea Centrului de Excelență în Viticultură și Vinificație (ex-Colegiul Național de Viticultură și Vinificație) în administrarea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, fiind, în același timp, inclus în categoria de terenuri destinate construcțiilor.

Fluxul de știri
0