Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Premierul către lotul olimpic național: ”Să nu mizăm doar pe principiul de participare”

© Sputnik / Miroslav RotariНациональный олимпийский комитет Молдовы
Национальный олимпийский комитет Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ion Chicu a convocat astăzi la Guvern o ședință cu participarea președinților federațiilor sportive, în care s-a discutat despre pregătirea pentru Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo.

CHIȘINĂU, 7 dec - Sputnik. La ședința organizată la Guvern au participat secretarul de stat al Ministerului Economiei, Culturii și Cercetării Ion Gheorghiu, președintele Comitetului Național Olimpic Nicolae Juravschi, președintele Comitetului Național Paralimpic Vitalie Gligor și președinții mai multor federații sportive din țară.

Premierul le-a cerut responsabililor să prezinte informații despre nivelul de pregătire a lotului olimpic național pentru Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo. 

”Suntem în an preolimpic. Anul viitor se va desfășura cel mai important eveniment sportiv din ultimii 4 ani. Republica Moldova trebuie să se prezinte la nivelul tuturor celorlalte țări participante. Sper să nu mizăm doar pe principiul de participare, dar să ne întoarcem acasă și cu succese”, a menționat Ion Chicu.

Participanții la ședință au vorbit despre carențele din domeniul sportului: lipsa infrastructurii moderne, a sălilor de antrenament și a bazinelor de înot dotate corespunzător rigorilor internaționale. 

Adrian Lebedinschi - Sputnik Moldova
Important: De unde va lua statul bani pentru sport și cultură - detalii

Reprezentanții federațiilor de sport le-au cerut autorităților ca în anul competițiilor olimpice să li se ofere finanțarea la început de an. Ion Chicu a dat asigurări că Guvernul va găsi resurse pentru a spori finanțarea pregătirii sportivilor.

Președinții federațiilor sportive au cerut ca Arena Națională să fie dată în exploatare în cel mai scurt timp posibil, astfel încât să poată fi organizate în Republica Moldova competiții regionale și europene.

Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 24 iulie – 9 august 2020, iar Jocurile Paralimpice vor avea loc între 25 august – 6 septembrie 2020.

Fluxul de știri
0