Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Eliberarea vizelor pentru diplomații ruși: Trump promite rezolvarea problemei

Abonare
Donald Trump s-a întâlnit la Casa Albă cu reprezentanții permanenți ai țărilor Consiliului de Securitate al ONU. Urmăriți videoclipul nostru cum a decurs întâlnirea și despre ce au discutat diplomații cu liderul american.

Președintele SUA, Donald Trump, s-a întâlnit la Casa Albă cu reprezentanții permanenți ai țărilor Consiliului de Securitate al ONU, printre care era și reprezentantul Rusiei Vasilii Nebenzia. 

În cadrul dialogului au fost discutate chestiuni politice importante. În special, este vorba de eliberarea vizelor pentru delegația Rusiei la ONU. Potrivit lui Nebenzia, Trump a promis că va soluționa problema.

Precizăm că recent SUA au refuzat să elibereze vize de intrare unor cetățeni ruși, membri ai delegației Trezoreriei Federale și directorul departamentului MAE de la Moscova, responsabil pentru relațiile cu conaționalii din afara țării, Oleg Malghinov.

США приостанавливают выдачу неиммиграционных виз в России - Sputnik Moldova
Rusia
SUA a sistat eliberarea vizelor pe teritoriul Rusiei

Delegația Trezoreriei trebuie să ajungă pe 3 decembrie, la Washington, unde urma să participe la conferința Institutului Internațional pentru reglementarea profesiei de audit. Angajatul MAE urma să viziteze Forumul Tineretului de la New York, desfășurat pe 28-29 noiembrie.

Ambasada rusă de la Washington a menționat că SUA limitează în mod constant circulația persoanelor oficiale din Rusia și torpilează cele mai importante negocieri.

Mai devreme, SUA refuzase să elibereze vize pentru 18 membri ai delegației ruse care intenționau să participe la sesiunea ordinară a Adunării Generale a ONU la New York. După acest gen de acțiuni ale autorităților americane, Moscova a declarat că Washingtonul a declanșat „un război al vizelor”.

Fluxul de știri
0