Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

SUA a sistat eliberarea vizelor pe teritoriul Rusiei

© Sputnik / Максим Блинов / Trecere la banca de fotografiiСША приостанавливают выдачу неиммиграционных виз в России
США приостанавливают выдачу неиммиграционных виз в России - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Până la data de 1 septembrie, pe întreg teritoriul Federației Rusie a fost suspendată eliberarea vizelor non-imigrare pentru SUA

CHIȘINĂU, 23 aug — Sputnik. Până pe 1 septembrie, pe întreg rteritoriul Rusiei a fost sistată procedura de eliberare a vizelor non-imigrare pentru SUA, comunică ru.sputnik.md.

Începând cu 1 septembrie, procedura va fi reluată, însă doar în cadrul Ambasadei SUA de la Moscova.

Washingtonul a explicat aceste măsuri prin faptul că a fost redus numărul angajaților reprezentanței diplomatice în Rusia. Anterior, Moscova a dispus reducerea personalului misiunilor diplomatice ale SUA în Rusia cu 755 angajați — până la 455. Astfel, Moscova a egalat numărul angajaților Ambasadei SUA în Rusia cu numărul celor care activează în cadrul Ambasadei Rusiei în Statele Unite ale Americii.

Persoane oficiale de la Ambasada SUA au subliniat că noile reguli vor rămâne în vigoare atâta timp cât vor fi valabile restricțiile impuse de Moscova. Totodată, aceștia au precizat că au început deja pregătirile pentru plecarea diplomaților care urmează să revină la Washington și reducerea numărului altor angajați.

Noile reguli vor afecta și cetățenii Republicii Belarus. Ambasada SUA la Minsk nu eliberează vize, cu excepția unor cazuri speciale, în speță pentru diplomați, persoane trecute de 70 de ani, precum și în cazul decesului sau îmbolnăvirii rudelor celui care solicită viza. Din acest motiv, cetățenii belaruși apelau la serviciile ambasadelor SUA din țările vecine: Rusia, Polonia, Ucraina și Lituania. Conform noilor reguli însă, cetățenii Belarusului nu mai pot solicita vize la Ambasada SUA de la Moscova.

Fluxul de știri
0