Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Maia Sandu nu crede o informație despre Andrei Năstase, dar relația „s-a răcit” – Video

© Sputnik / Miroslav RotariМайя Санду
Майя Санду - Sputnik Moldova
Abonare
Maia Sandu a recunoscut că Igor Dodon a prevenit-o că Andrei Năstase ar fi preluat scheme de corupție controlate anterior de Plahotniuc. De asemenea, Maia Sandu a confirmat că relația dintre PAS și DA „s-a răcit” și a precizat când anume a fost afectat parteneriatul.

Năstase explică de au fost create două fracțiuni în CMC - Sputnik Moldova
Video
Andrei Năstase, despre separarea Blocului ”ACUM” în CMC - Video
CHIȘINĂU, 6 dec – Sputnik. Ex-premierul Maia Sandu a recunoscut într-o emisiune la TV8 că președintele Igor Dodon a informat-o încă în timpul verii că ex-vicepremierul și ex-ministrul de Interne Andrei Năstase ar fi preluat scheme de corupție cotrolate anterior de Vladimir Plahotniuc.

Maia Sandu i-ar fi răspuns lui Igor Dodon că nu crede aceste lucruri și i-a cerut să-i prezinte probe.

„Și i-am spus din vară că nu cred în aceste lucruri. I-am spus că nu cred și să-mi prezinte probe. Și n-a prezentat nicio probă. Să prezinte acum probele, dacă le are”, a declarat Maia Sandu.  

Maia Sandu a afirmat în emisiune, fără a prezenta probe, că scheme controlate anterior de Plahotniuc „se repun în funcțiune” acum și că „Igor Dodon va trebui să-și asume responsabilitatea” pentru aceasta. De asemenea, ex-premierul s-a arătat nemulțumită că doi judecători, care în opinia ei ar fi corupți, mai sunt „încă în sistem”.

Игорь Додон и Майя Санду - Sputnik Moldova
Politică
Eliberarea lui Filat: Dodon dă vina pe fostul Guvern - Maia Sandu neagă categoric

În aceeași emisiune, ex-premierul a recunoscut că în ultima vreme s-au răcit relațiile dintre cele două componente ale Blocului ACUM – PAS, pe care o conduce, și DA, formațiunea al cărei președinte este Andrei Năstase (DA). 

„Au fost niște situații care au condus la o anumită răcire în cadrul blocului ACUM. În unele raioane, anumiți oameni din Platforma DA au ales să voteze cu PDM și PSRM. Astfel, Blocul ACUM a rămas fără șansa de a avea acolo președinți de raioane”, a spus ea.

Maia Sandu a adăugat că persoanele care au votat cu PDM și PSRM urmau să fie excluse din partid și că speră să se întâmple acest lucru.

„Clar că există o anumită supărare între colegii noștri, mai ales la nivel local”, a mai adăugat Maia Sandu.

Fluxul de știri
0