Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tineri antreprenori din Moldova au luat credite cu dobânzi reduse: Și tu ai o șansă

© Sputnik / Yana ZaharovaМолдавские леи
Молдавские леи - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul unui program ce are drept scop promovarea și încurajarea tinerilor antreprenori, 130 de persoane au contractat credite cu dobândă redusă, în valoare totală de 85 de milioane de lei. Mai sunt disponibile 230 de milioane de lei.

CHIȘINĂU, 6 dec – Sputnik. Aproximativ 130 de tineri antreprenori au beneficiat de credite cu rata dobânzii redusă, în cadrul programului „Facilitatea de Creditare a Tinerilor”, inițiat de Ministerul Finanțelor.

Люди в городе - Sputnik Moldova
Moldovenii - record la credite: Ce înseamnă aceasta și ce fac oamenii cu banii

Cei 130 de beneficiari ai creditelor provin din 28 de raioane. Rata dobânzii pentru creditele acordate în cadrul proiectului menționat este redusă cu cel puțin 2 puncte procentuale în raport cu rata dobânzii de referință anuală.

În cele 10 luni de când funcționează programul, suma creditelor acordate tinerilor antreprenori, prin bănci comerciale, a depășit 85 de milioane de lei.

„Majoritatea beneficiarilor au investit acești bani în procurarea tehnicii agricole, echipamente pentru sisteme de irigare de scară mică, îngrășăminte minerale, utilarea camerelor frigorifice, sere, material săditor, semințe, conectare la rețele electrice și apeduct, utilaje de fabricare a mobilei etc”, precizează, într-un comunicat, Ministerul Finanțelor.

În momentul de față, mai sunt disponibile 230 de milioane de lei în cadrul programului. Directoratul Liniei de Credit poate fi contactat la numărul de telefon (022) 23-82-46.

Fondurile liniei de credit a Programului provin din împrumuturi externe de stat pentru dezvoltare administrate de Ministerul Finanțelor prin Directoratul Liniei de Credit.

Fluxul de știri
0